Teknofest
Bölümümüzde eğitim gören öğrencilerimiz mekatronik mühendisliğinin çalışma kapsamında olan robotik, otomotiv, havacılık, savunma sanayii ve tarım sektörlerinde yapılan projelerde teknik yeteneklerini geliştirmelerinin yanında takım çalışması, iletişim kurma, sektörel ağ kurma ve kısa zamanda işleri çözebilme gibi sosyal yeteneklerini geliştirebilmeleri amacıyla Teknofest yarışmaları, öğrencilere sosyal ve teknik beceri kazandırmasının yanı sıra sektördeki öncü firmalarla diyolağa geçme fırsatı sunarak öğrencilerimiz üniversite yıllarında sektörde mühendislik gereksinimlerini daha iyi kavramalarını ve yarışmalarda elde ettikleri derecelerle beraber bu firmalarda çalışma fırsatı bulmaktadırlar. Yarışma kategorilerinin çoğunluğunda mekatronik yani mekanik, elektronik, yazılım ve kontrol alanları gerektirdiğinden dolayı mekatronik mühendisliği öğrencilerinin katılımları fazladır. Bu kapsamda öğrencilerimizin de katılımıyla alınan dereceler aşağıda listelenmiştir.

  • 2023 yılında Haberleşme ve İletişim Teknolojileri Ön Kuluçka Kategorisinde En İyi Girişim 1’licilik ödülünü BTÜ İNNOSENS Robot Teknolojileri Takımı endüstriyel kaynak işlemlerini optimize edecek yeni bir sistemin ortaya konulmasını sağlamıştır.
  • 2023 yılında BTÜ VİSİON R&D Takımı'nda bulunan öğrencilerimizin Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri Ön Kuluçka Kategorisi’nde En İyi Girişim 1’incilik ödülünü kazanmıştır.