Geleceğin Gençleri Yapay Zekânın Etkilerini Dinledi

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) akademisyenlerini ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda bu kez BTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgay Tugay Bilgin, Bursa’daki 3 farklı ortaokulda "Yapay Zekâ" konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Yapay Zekâ alanında ön plana çıkan üniversitelerden olan BTÜ, bu birikimini üniversite dışında da paylaşmayı sürdürüyor. Bu doğrultuda TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’nin konuğu olan Prof. Dr. Turgay Tugay Bilgin, ortaokul öğrencileriyle buluşarak “yapay zekâ” hakkında bilgilendirmelerde bulundu.  Hacı Hacer Çağlar Ortaokulu, Süleyman Şah İmam Hatip Ortaokulu ve Mudanya Atatürk Ortaokulunda öğrencilerle bir araya gelen Bilgin söyleşilerde, geleceğin gençlerine yapay zekâ ve etkileri anlattı. Söyleşilerin öneminden bahseden Prof. Dr. Turgay Tugay Bilgin, “Ortaokul öğrencilerimizin yapay zekâ gündemini yakından takip ettiklerine şahit oldum. Öğrencilerin; ‘gelecekte yapay zekâ her şeyi yapacaksa biz ne yapacağız’, ‘yapay zekânın bize sağlayacağı imkânlar neler’, "biz büyüdüğümüzde yapay zekâ ne aşamaya gelir’ gibi mantıklı sorularına hep birlikte çözümler ürettik. Üniversitelerimizin temel görevlerinden birinin toplumu aydınlatmak olduğunu düşünüyorum, bu sebeple akademisyen meslektaşlarımızın TÜBİTAK Bilim Söyleşileri programına konuşmacı olarak başvuruda bulunmasını tavsiye ediyorum” dedi.  Okul müdürleri ve öğrenciler ise Prof. Dr. Bilgin’e bu verimli söyleşisi için teşekkür etti.

06 Mart 2024