İsteğe Bağlı Staj

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ Madde 5(7) (Değişik:07/06/2022 tarih ve 2022-7/8 sayılı Senato Kararı): Bölüm staj komisyonunun uygun görüşü, ilgili fakülte yönetim kurulunun onayı ve bu yönergedeki usul ve esaslara uygun olmak kaydıyla öğrenci isteğe bağlı olarak veya öğrenim gördüğü program kapsamında belirlenen staj süresinden daha uzun süreli staj yapabilir. Bu kapsamda yapılan staj, mezuniyet kredisi hesabına dâhil edilmez. İsteğe bağlı staj eğitim öğretim süresi boyunca en fazla iki kez ve yaz dönemlerinde yapılabilir. Ancak BTÜ-İMEP kapsamında İMEP yarıyılı öncesi ve sonrası yapılan stajlarda isteğe bağlı staj kapsamında değerlendirilir. Bu kapsamdaki stajlar ders programının uygun olması ve haftada en az 3 iş gününden az olmamak üzere dönem içinde de yapılabilir. İlgili programın dekanlıkları tarafından, staj yapan öğrenciler hakkında 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi uyarınca iş kazası ve meslek hastalığı sigortası uygulanır. Bu öğrencilerden bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanlar hakkında ayrıca genel sağlık sigortası hükümleri uygulanır.


Bilgisayar mühendisliği bölümü staj komisyonu duyurusu


BTÜ staj yönergesi madde 5(7)’ye istinaden bilgisayar mühendisliği bölümü öğrencileri yaz döneminde veya İMEP yarıyılı öncesi/sonrası dönemlerde (6. yarıyıl veya 8. yarıyıl içinde) isteğe bağlı staj yapabilirler. Bu stajların sayısı toplamda 2’yi geçemez.


İMEP yarıyılı öncesi/sonrası dönemlerde yapılacak olan dönem içi isteğe bağlı staj için öğrencinin ders kaydını yapmış ve ders programında en az 3 iş günü boşluğu olması zorunludur. İsteğe bağlı staj yapmak isteyen ve bu şartları sağlayan öğrencilerin “İsteğe Bağlı Staj Başvuru Dilekçesi” ni doldurup (ıslak imzalı olarak) bölüm staj komisyonuna başvurmaları gerekmektedir. Staj komisyonu ve fakülte kurulunca onaylanan talepler ilgili öğrencilere duyurulur.


Staj başvurusu onaylanan öğrenciler, 3 adet S2 formunu ve 1 adet S3 formunu doldurup imzalar ve firmaya onaylatıp (ıslak imza + kaşe ile) staj komisyonuna iletir. Staj komisyonu tarafından onaylanan S2 formları sigorta işlemleri için de onaylatıldıktan sonra formlardan bir tanesi bir adet sigorta giriş evrağı ile beraber staj komisyonuna verilir.


İsteğe bağlı stajlarla ilgili olarak belirtilen kurallar şu şekildedir:


  • Ders seçimleri sonrası ders programının kesinleşmesinin ardından başvuru yapılabilir.

  • İsteğe bağlı stajlar, notlandırma veya değerlendirmeye tabi değildir.

  • İsteğe bağlı staja katılan ve devam eden öğrenciler, stajlarını erken bitirmek istediklerinde, en az 3 iş günü öncesinden ilgili fakülte birimine dilekçe sunarak sigorta işlemlerinin durdurulmasını istemelidir. Bu işlemlerle ilgili sorumluluk tamamen öğrenciye aittir.

  • İsteğe bağlı staja başlayıp sonradan vazgeçen öğrenciler, isteğe bağlı staj hakkını kullanmış kabul edilir.

  • İsteğe bağlı staj süreci başladıktan sonra staj yapılan firma değiştirilemez.


İsteğe bağlı stajlar için kullanılacak belgeler, başvuru dilekçesi haricinde normal staj belgeleri ile aynıdır.


Başvuru Dilekçesi 


Staj Belgeleri