Bölüm Başkanı Mesajı

Değerli Öğrenciler

Farklı mühendislik disiplinlerini aynı platformda, biyolojik problemlerin çözümü için buluşturan biyomühendislik bölümü, farklı disiplinlerde gelişmelere dayalı yüksek bilgi birikimi ve kullanım teknikleri ile kaçınılmaz olarak önce gelişmiş ülkelerde, şimdilerde ise ülkemizde dikkat çekmeye başlamıştır. Bu platform, bulunduğu şehrin ve ülkenin endüstri, akademi ve hastanelerini aynı çatı altında, karmaşık biyolojik sistem problemlerini çözme amacı ile buluşturabilme potansiyeli taşımaktadır.

Bilgisayar ve bilgisayar destekli çözüm metotları sistemler seviyesinde, düşünme ve özgün yaklaşım sergilemeye imkân tanımaktadır.  Bu nedenle biyomühendislik alanındaki gelişmeler, sağlık, ilaç ve biyoloji sektörlerini kökten değiştirirken, hayatımızı da ciddi manada değiştirecek değişiklik ve gelişmelerin ortaya çıkacağı beklentisi mevcuttur.  Daha önce birbirinden çok farklı ve habersiz olarak gelişen mühendislik bilimleri ve biyolojik bilimler her gün daha da bir birbirine yaklaşan bir eğilim izlemektedirler.  Ayrıca artık gelişen teknolojilerle problemi ortaya koyma, değerlendirme ve dizayn ile çözüm yaklaşımları artık bir disiplin halini almaktadır.

Bölümümüzde, temel mühendislik dersleri ağırlıklı olmak üzere ilgili alanlardan (fizyoloji, mikrobiyoloji, biyokimya, moleküler biyoloji, genetik ) geniş bir ders yelpazesi sunulmaktadır.  Zengin ve tecrübeli öğretim üyesi kadrosuyla uluslararası standartlarda eğitim sunmaya adayız.

Bu başlangıçta sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız. Umarız ki, hem kendinize hem de başkalarına farkındalık yaratabileceğiniz bir hayat yaşama yolunda iyi bir eğitim alırsınız.  Bu yolda size katkı sağlamaya talibiz