Etkinlikler

07.06.2023-Bölümümüz Öğretim Üyesi Dr. Gökçe Taner, Bursa İl Kanser Danışma Kurulu’nda Boyalar ve Kanser Riski Hakkında Sunum Yaptı

Bursa İl Kanser Danışma Kurulu’na Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Dr. Gökçe Taner, “Boyalar ve Kanser Riski” başlıklı bir sunum yaptı.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan Bursa İl Kanser Danışma Kurulu toplandı. Kurul’un Bursa Şehir hastanesinde gerçekleşen toplantısına, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ)  Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Dr. Gökçe Taner davetli konuşmacı olarak katıldı.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, kanserli hastaların tanı, tedavi ve izlenimlerinde karşılaşılan sorunları tartışmak, kanser tarama farkındalığını artırmaya yönelik önerileri belirlemek ve danışma komisyonlarının beklentilerini Bursa İl Kanser Kurulunda görüştü. Kurul, yaşanılan çağın büyük sağlık sorunlarından biri olan kanser hastalığı ile Bursa’da sürdürülen mücadeleyi istişare etti.

Bursa Şehir Hastanesinde gerçekleştirilen Kurul’a;  İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü Yöneticileri, Birim Temsilcileri, alanında uzman öğretim üyeleri ve hekimler, halk sağlığı uzmanları, Sağlık Bakanlığı ve Tarım Orman Bakanlığı yetkilileri ve STK temsilcileri katıldı.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Çetin ve Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz ARSLAN’ın açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği Kurul’da, BTÜ Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Dr. Gökçe Taner “Boyalar ve Kanser Riski” konulu bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Uzun yıllardır genetik toksikoloji alanında çalışmalarına devam eden bir moleküler biyolog ve sitogenetik uzmanı olduğunu belirten Dr. Taner yürüttükleri bilimsel çalışmalar ve projeler hakkında Bursa İl Kanser Danışma Kurulu’nda bilgi verdi.

Sunumunda boyaların sağlık üzerindeki etkileri hakkındaki güncel verileri paylaşan Taner ‘Endüstriyel kimyasallar toplum sağlığı açısından etkilerinin anlaşılması için son yıllarda sıklıkla araştırılmaktadır.  Bu kimyasal risklerden biri de boyalardır.’ dedi. Konuşmasının devamında, boya kullanıcılarının, boya ile birlikte binlerce farklı organik, inorganik; doğal veya sentetik kimyasal maddeye maruz kaldıklarını kaydeden Taner, bu maddelerin büyük bir kısmının kanserojen olmanın yanı sıra insan sağlığı üzerinde pek çok etkilerinin olabileceğini söyledi. Dr. Taner sunumuna,  bireyin günlük hayatta pek çok gıda, kozmetik ve tekstil ürününe maruz kaldığını tekstil boyaları, gıda boyaları ve saç boyalarının içeriğindeki olası kanserojen bileşiklere de özellikle dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

13.12.2022-Bilim İnovasyon ve Kariyer Günü (BİLİNKA) İlk Etkinliğini Gerçekleştirdi 

BTÜ Biyoteknoloji ve İnovasyon Topluluğu tarafından bu yıl ilki düzenlenen Bilim, İnovasyon ve Kariyer Günü BİLİNKA Etkinliği değerli Göz Hastalıkları Doktoru Doç. Dr. Gamze DERELİ CAN, Hitachi Astemo Türkiye Genel Müdürü Murat BAYRAM ve Teknofest 2022 Biyoteknoloji ve İnovasyon Proje Kategorisinde 1. olan VENA Takımının katılımıyla gerçekleştirildi.

13 Aralık 2022'de gerçekleştirilen etkinlikte değerli katılımcılar, bilgilendirici, teşvik edici ve bilim için heyecanlandıran konuşmalarıyla ufkumuzu açtılar. Değerli misafirlerimize, katılan tüm öğretim üyeleri ve öğrencilere teşekkür ederiz. BİLİNKA etkinliklerinin devamı için takipte kalın !

   

31.12.2021-Sektör Temsilcileri İle Buluşma Etkinliğimizin İlk Konuğu Arven İlaç'tan Sare Temiz Acar Oldu.

Yılın son gününde Sektör Temsilcileri İle Buluşma Etkinliğinin birincisi gerçekleştirildi. Arven İlaç Biyoteknoloji Üretim Yöneticisi Biyomühendis Sare Temiz Acar, bölüm hocalarımızdan Emel Tamahkar Irmak moderatörlüğünde biyomühendislik öğrencilerimiz ile buluştu. Sare Hanım keyifli sohbetinde öğrencilik yıllarından, staj tecrübelerinden, farklı sektörlerde ve farklı departmanlardaki görevlerinden bahsetti. Biyomühendislik ve özel sektörde çalışma hakkında öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu. Bilgi ve tecrübelerini paylaştığı ve etkinliğimize katıldığı için teşekkür ederiz. 


31.12.2021-Nevmed Medikal Kurucusu Neval Hanım Öğrencilerimizle Buluştu

19 Kasım Dünya Kadın Girişimciler Günü'nde Nevmed Medikal Kurucusu Neval Karagöz bölüm öğrencilerimizle buluştu. Biyomühendisliğe Giriş dersi kapsamında Emel Tamahkar Irmak hocamız tarafından düzenlenen etkinlikte Neval Hanım kendi girişimcilik hikayesini anlatırken aynı zamanda stentler hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi. Getirdiği stent örneklerini de öğrencilere gösterdi. Neval Hanım'a ve Emel hocamıza teşekkür ederiz.


 


15.01.2020-Biyomühendislik Bölümü Mikroskop Semineri

Bursa Teknik Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve Biyomühendislik bölümünde 09.10.2019 tarihinde tüm bölüm öğretim üyelerimiz, lisans öğrencilerimiz ve Biyoteknoloji programı yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizin katıldığı programda Zeiss firması temsilcileri tarafından Mikroskopi semineri verilmiştir. Seminer sonunda farklı kullanım amaçlarına yönelik mikroskoplar ile demo gösterimi yapılmıştır.