İsteğe Bağlı Stajlar Hk.

İsteğe bağlı staj yapmak isteyen öğrencilerimiz, bölüm staj komisyonunun uygun görüşü ve ilgili fakülte yönetim kurulunun onayı ile, öğrenim gördükleri programın belirlediği staj süresinden daha uzun bir süre staj yapabilirler. Ancak, bu staj süresi mezuniyet kredisi hesabına dahil edilmez. İsteğe bağlı stajlar, eğitim-öğretim süresi boyunca en fazla iki kez ve yaz dönemlerinde yapılabilir.

İMEP yarıyılı öncesi ve sonrası yapılan stajlar, BTÜ-İMEP kapsamında isteğe bağlı staj olarak değerlendirilir. Bu stajlar, ders programının uygun olması ve haftada en az 3 iş gününden az olmamak üzere dönem içinde de yapılabilir. Staj yapan öğrenciler, 5510 sayılı Kanunun 5. maddesinin (b) bendi uyarınca iş kazası ve meslek hastalığı sigortası kapsamına alınır. Bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayan öğrencilere ise genel sağlık sigortası hükümleri uygulanır.

Staj dilekçesi için tıklayınız

S2 formu için tıklayınız

İsteğe bağlı staj iş akış için tıklayınız

22 Şubat 2024