Tarihçe

Bursa Teknik Üniversitesi, Çevre mühendisliği Bölümü; üniversitemizin araştırma üniversitesi olma vasfına uygun bir yapılanma içerisinde 2010 yılında kurulmuştur. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında lisans programına kabul edilen 41 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır.

Bölümümüzde, lisans ,yüksek lisans ve doktora eğitimi verilmektedir. Bölümümüz bünyesinde 5 profesör, 1 Doçent ve 4 Dr. öğretim üyesi, 2 Arş.Gör Dr. ve 4 Arş.Gör  olmak üzere toplam 16 akademisyen bulunmaktadır.

Çevre Mühendisliği Bölümü bünyesindeki "Hava Kirliliği Araştırma Laboratuvarı" ve "Su-Atıksu Araştırma Laboratuvarı" hem bilimsel araştırma çalışmaları için öğretim üyelerimiz tarafından kullanılmakta hemde kamu kurumlarının ve özel kuruluşların test ve analiz ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Bölüm öğretim üyeleri; kalıcı organik kirleticilerin çevresel akıbeti ve etkileri, yasaklı ve modern pestisitlerin çevresel akıbetinin belirlenmesi, iç ve dış ortam hava kalitesi, tekstil endüstrisi atıksularından renk giderimi, atıksu arıtma tesisleri işletme problemleri için çözüm üretilmesi, arıtılabilirlik çalışmaları, sızıntı sularının arıtılması gibi konularda çalışmalarını sürdürmektedirler.