Bölüm Başkanı Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Çevre Mühendisliği, çevre problemlerinin çözümündeki düşünceyi ve uygulamaları açıkça ortaya koyan bir mühendislik dalı olarak; geniş halk kitlelerine güvenli ve lezzetli su temini, atıksuların ve katı atıkların geri kazanımı veya bertarafı, halk sağlığı açısından şehirlerde ve kırsal alanlarda yeterli alt yapının kurulması, toprak, su ve havada meydana gelen kirlenmelerin kontrolü ve bu problemlerin çözümündeki sosyal ve çevresel etkilerin dikkatli bir şekilde ele alınması gibi teknolojik gelişmelerin etkisinin tespiti ile ilgilenen bir mühendislik dalıdır.

Bursa Teknik Üniversitesi, Çevre mühendisliği Bölümü; üniversitemizin araştırma üniversitesi olma vasfına uygun bir yapılanma içerisinde 2010 yılında kurulmuştur. 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren lisans ve yüksek lisans programlarında eğitim öğretim vermektedir. Çevre Mühendisliği Bölümü bünyesindeki "Hava Kirliliği Araştırma Laboratuvarı" ve "Su-Atıksu Araştırma Laboratuvarı" hem bilimsel araştırma çalışmaları için öğretim üyelerimiz tarafından kullanılmakta hem de kamu kurumlarının ve özel kuruluşların test ve analiz ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Bölümümüzün temel hedefi, Süreli gelişim anlayışı ile eğitim-öğretim faaliyetlerini devam ettirmeyi, çevre kirliliği alanında özgün araştırma faaliyetleri gerçekleştirmeyi, çevresel konularda bilgi ve tecrübeleriyle topluma hizmet vermeyi, Alanıyla ilgili gerekli tüm bilgi ve becerilerle donatılmış, etik değerlerine bağlı, kendini geliştirme potansiyeline sahip, takım çalışmasına yatkın, konusunda liderlik yapabilecek vasıfta  mühendisler yetiştirmektir.

Prof. Dr. Perihan Binnur KURT KARAKUŞ

Bölüm Başkanı