TÜBİTAK Bilim Söyleşisi kapsamında Kızıklar Ortaokulu'nda Giyilebilir Elektronikler hakkında konuşuldu


Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu, 8 Mart'ta TÜBİTAK Bilim Söyleşileri etkinliği kapsamında, Bursa Kızıklar Ortaokulu'nda öğrenciler ile biraraya geldi. Giyilebilir elektronikler için esnek, enerji depolama ve üretme konusunda bol etkileşimli bir söyleşi gerçekleştirilirken, giyilebilir elektroniklerin güncel durumu, ürünler ve bu çalışmaların yapay zeka ve nanoteknoloji ile ilişkisi üzerinde duruldu. Etkinliğe, okul müdürü, müdür yardımcıları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Akıllı polimerik malzemelerle geliştirilen esnek giyilebilir elektronikler konusundaki çalışmaları ile akademiye ve sektöre katkılar sunan Ayşe Bedeloğlu, bu alanda, Dünya'da meydana gelen hızlı gelişmelere paralel olarak, ülkemizde de çalışmaların artması gerektiğine vurgu yaparken, aynı zamanda öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren bilime ve ar-ge projelerine yönlenmeleri konusunda her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtti. Özellikle, sağlık alanında giyilebilir elektroniklerin önemine vurgu yaparken, öğrencilere yönelik olan TÜBİTAK VE TEKNOFEST gibi programların desteklerinden bahsetti. Ayrıca şuanda Bursateknopark'ta drone üretimi konusunda çalışarak yer alan girişimci bir mezun öğrencimizin başarıları örnek gösterilerek, Kızıklar Ortaokulu öğrencilerinin yapabilecekleri ve ulaşabilecekleri hedeflerin ne kadar üst düzey olabileceği konusunda farkındalık kazandırıldı.


Ayşe Bedeloğlu, ülkemizde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinde bilim farkındalığını arttırmak ve bilim iletişimini toplumumuzun tümüne yaymak için düzenlenen TÜBİTAK Bilim Söyleşilerinde yer almaktan çok mutlu olduğunu belirterek bu etkileşimin kuvvetlenmesine destek olan TÜBİTAK’a teşekkür etti. TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Etkinliği’ne ev sahipliği yapan Okul Müdürü Fikri TOKTAY ise üniversiteler ile ortaokul öğrencilerinin, böyle güncel bilimsel konularda biraraya gelmesinin öğrencilerin bilinçlenmesi ve yeni ufuklara yönlenmeleri konusunda çok faydalı olduğunu ve en kısa sürede öğrenciler ve öğretmenlerle üniversite kampüsünü ziyaret edeceklerini bildirdi. Programın sonunda Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu’na katkılarından dolayı TÜBİTAK Bilim Söyleşileri katılım belgesi takdim edildi.


08 Mart 2024