Sevgili Öğrenciler ve Değerli Ziyaretçiler,
Bursa Teknik Üniversitesi, 2010 yılında Türkiye’nin 5. Teknik Üniversitesi, Bursa’nın ise 2. Devlet üniversitesi olarak kurulmuştur. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan Polimer Malzeme Mühendisliği bölümümüzde lisans, yüksek lisans ve doktora programları bulunmakta ve Bursa/Yıldırım, Mimar Sinan yerleşkesinde eğitim vermektedir.
Ülkemizin ilk ve tek Lif ve Polimer Mühendisliği Bölümü olarak 2012 yılında kurulan bölümümüz, 20 Mart 2020’de alınan kararla Polimer Malzeme Mühendisliği adını almıştır. Yüksek Lisans programı, 2012-2013 akademik yılı Bahar yarıyılından itibaren, Doktora Programı 2013-2014 akademik yılı Bahar yarıyılından itibaren, Lisans Programı ise 2015-2016 akademik yılı Güz yarıyılından itibaren öğrenci kabul etmeye başlamıştır.
Polimer malzeme mühendisliği mezunlarına, polimer malzeme sektörlerinin yoğun olduğu, Marmara bölgesi ve ülkemizin diğer bölgelerinde, özellikle Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Yalova başta olmak üzere, sanayinin yoğun olduğu şehirlerdeki firmalarda, tedarik, sentez, üretim, kalite kontrol, planlama, satış ve süreç kontrolü gibi bölümlerde ihtiyaç duyulmaktadır.
Polimer esaslı malzemeler ve üretim teknolojileri, günümüzde gelişen çalışma alanları içerisinde ilgi çeken bir alandır. Hayatımızın her alanında yer alan ve sürekli kullandığımız birçok malzemenin yapısında var olan polimerik malzemelerin araştırılması ve geliştirilmesi ve bu alanda yeni malzemelerin üretilmesi ve tasarlanmasına gerek duyulmaktadır. Bölümümüz, üniversitemizin kuruluş amacı doğrultusunda modern laboratuvarları ve her biri alanında uzman eğitim kadrosu ile plastik, tekstil, lastik ve kauçuk, kompozit, otomotiv, teknik tekstiller, kaplama ve yapıştırıcı sektörlerinde çalışmalar gerçekleştirerek, yeni malzemeler geliştirmeye yönelik projeler ile polimer malzemeler alanındaki bilimsel ve teknolojik faaliyetlere katkı sağlamaktadır.
Polimer malzemeler üreten ve kullanan endüstrilerin ihtiyaçları doğrultusunda, mesleki sorumluluklarının farkında olan, iyi bir mesleki bilgiye sahip, alanında gerçekleşen teknolojik gelişmeleri takip eden, araştırma ve geliştirme özelliği öne çıkan, mesleki ve etik sorumluluğa sahip mühendisler yetiştirmek temel hedefimizdir.
Saygılarımla
Doç. Dr. Ömer Yunus GÜMÜŞ
Bölüm Başkanı