Çift Anadal ve Yandal Programı

Yandal Programı

Kayıtlı olduğu lisans programından başvurduğu tarih itibarı ile alması gereken tüm dersleri alan ve başaran, AGNO’ları en az 2,50 olan ve diğer koşulları taşıyan istekli öğrencilere kendi lisans programlarına ek olarak sertifikaya yönelik bir yandal programını izlemelerine olanak verilir. Yandal programı ayrı bir lisans programı anlamına gelmez. Yandal programlarına kayıt, ilgili yönetim kurullarınca belirlenecek kontenjanlarla sınırlıdır.

Bursa Teknik Üniversitesi Yandal Programı Yönergesi için tıklayınız.

Çift Anadal Programı (ÇAP)

Kayıtlı olduğu lisans programından başvurduğu tarih itibarı ile alması gereken tüm dersleri alan ve başaran, AGNO’ları en az 3,00 olan ve diğer koşulları taşıyan istekli öğrencilere kendi lisans programlarına ek olarak ÇAP’a devam etmelerine ve ikinci bir lisans diploması almalarına imkân sağlanır. ÇAP’a kayıt, ilgili yönetim kurullarınca belirlenecek kontenjanlarla sınırlıdır.

Bursa Teknik Üniversitesi Çift Anadal Programı Yönergesi için tıklayınız.