Bölüm Başkanı Mesajı

Değerli Öğrencilerimiz,


Bölümümüzü seçtiğiniz için sizi içtenlikle kutluyorum.

Bursa Teknik Üniversitesi 2010 yılında Türkiye’nin 5. Teknik Üniversitesi olarak kurulmuştur. Bölümümüz, Bursa Şehir Merkezinde Mimar Sinan Yerleşkesinde yer almakta olup, 2014/2015 öğretim yılında lisans programına 31 öğrenci alarak eğitim-öğretim hayatına başlamış genç, dinamik ve sürekli gelişime açıktır.

Bölümümüzde yabancı dile önem verilmekte olup, öğrencilerimiz isterlerse bir yıl süreli İngilizce hazırlık eğitimi alabilmektedirler. Bölümümüzde geçireceğiniz öğrencilik yıllarınızda size elimizden geldiğince çağın gerektirdiği temel mühendislik ve özelde inşaat mühendisliği bilgilerini vermeye çalışacağız. Hepiniz iyi bir eğitimi hak ediyorsunuz ve bizler, sizi iyi birer meslektaş olarak hazırlamak için çalışıyoruz. Bölümümüz bu anlamda sizin için iyi bir başlangıç olacaktır. Sizlerin de çok çalışarak ve kendinizi geliştirerek bu süreçte bize yardımcı olacağınıza inanıyoruz.

İnşaat Mühendisliği, tüm dünyada mühendisliğin temeli kabul edilen anaç bir mühendisliktir. Bursa Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü de mesleğimizin bu sağlam ve köklü geçmişine yakışır şekilde modern laboratuvar altyapısı ile, akademik personel ve fiziki yapı yönünden sürekli gelişme ve büyüme halindedir. Bir araştırma üniversitesi misyonu ile kurulan üniversitemizin hedefleri doğrultusunda çalışkan ve üretken, takım çalışması yapabilen, meslek etiğine sahip, çevreye duyarlı, iletişim becerisi yüksek ve araştırmacı yönü gelişmiş inşaat mühendisleri mezun etmeyi hedefliyoruz.

Sizlere İnşaat Mühendisliği Bölümü ailesi olarak sağlıklı ve başarılı bir eğitim hayatı diliyorum.                                                                                                     

Saygılarımla,