Yaz okulu Esasları

 

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN DİĞER YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA YAZ ÖĞRETİMİ KAPSAMINDA ALABİLECEĞİ DERSLERLE İLGİLİ ESASLAR

 

  1. BTÜ öğrencileri, yaz okulu kapsamında diğer devlet veya vakıf üniversitelerinden, yüksek teknoloji enstitülerinden veya YÖK tarafından tanınan eşdeğer yurtdışı yüksek öğretim kurumlarından, ilgili bölümün/programın görüşü alınarak birim yönetim kurulu tarafından uygun görülmesi halinde ders alabilirler.
     
  2. Yaz okulu kapsamında diğer yükseköğretim kurumlarından ders almak isteyen öğrenci; dilekçeyle birlikte, alacakları dersin içeriğini, dilini, kredisini (AKTS), saatini ve yaz okulu akademik takvimini içeren onaylı belgeyi, belirlenen tarihlerde bölümüne verir.
     
  3. Diğer yükseköğretim kurumlarının hangilerinden yaz öğretiminde ders alınabileceği senato tarafından belirlenir, yaz öğretiminde ders alınabilecek yükseköğretim kurumları belirlenmediği takdirde öğrencinin ilgili yılda üniversitenin programının taban puanından daha yüksek bir programın verildiği üniversiteden yaz öğretiminde ders alabilir.
     
  4. Yaz okulu kapsamında diğer yükseköğretim kurumlarından staj tarihleri ile çakışmamak şartıyla bir dönemde, en çok iki ders alınabilir ancak toplamda alınan ders sayısı dördü geçemez.
     
  5. Öğrenciler, yaz okulu kapsamında diğer yükseköğretim kurumlarından;
    a) Daha önce güz ve bahar yarıyıllarında alıp başarısız olduğu dersleri,
    b) Güz ve bahar yarıyılında açıldığı halde alamadığı dersleri,
    c) AGNO’ su en az 2.75 ve bulunduğu yarıyıla kadar ki tüm dersleri başarmış olan öğrenciler üst yarıyıldan açılan dersleri,
    d) Daha önce başarılı olduğu ancak notunu yükseltmek istediği dersleri,
    alabilir.
     
  6. Hazırlık sınıfına kayıtlı olan öğrenci, yabancı diller yüksekokulu tarafından açılan yaz okulu hariç olmak üzere yaz okulundan başka ders alamaz.
     
  7. Kaydını donduran öğrenci kaydını dondurduğu döneme ilişkin yaz okulundan ders alamaz.
     
  8. Bir yıl ve bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alan öğrenci, cezasının bitiminden sonra yaz okulundan ders alabilir.
     
  9. Yaz okulu kapsamında diğer yükseköğretim kurumlarından alınan dersin notu, ilgili bölüm intibak komisyonlarında “BTÜ Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" nde belirtilen notlara dönüştürülür ve ilgili yönetim kurulunca onaylandıktan sonra kayıtlara geçirilir.
     
  10. Yaz okulu kapsamında diğer yükseköğretim kurumlarından alınan dersin notu, transkriptlerde "Yaz Okulu" adı altında açılacak bir bölümde gösterilir.
     
  11. Yaz okulu kapsamında diğer yükseköğretim kurumlarından alınan dersin notu, en son nottur.