Bölüm Başkanı Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Üniversitemizin Matematik Bölümünü tercih ettiğiniz için sizleri tebrik ederim.

Matematik, doğa ve mühendislik bilimlerinin temelini teşkil etmektedir. Matematik bölümü olarak kuruluş amaçlarımız sürekli, gelişmeyi bir yaşam biçimi olarak algılayan, yaratıcı ve eleştirel düşünebilen, düşündüğünü iyi ifade edebilecek özgüvene sahip, toplumun ve bilimin gelişmesine katkı sağlayabilecek etik sorumluluk ve iş ahlakı kazanmış bireyler yetiştirmek, servis dersleri ile diğer fakülte ve bölümlere destek vermek, ulusal ve uluslararası dergilerde araştırma makaleleri yayınlamak, ulusal ve uluslararası konferanslara katılarak evrensel bilime katkıda bulunmaktır.

Bölümümüz, ilk kez 2018/2019 öğretim yılında lisans programına 62 öğrenci almıştır. Matematik Bölümü ders planı teorik ve uygulamalı matematik derslerinin yanı sıra öğrencilerin bilgisayar alanında çalışabilmeleri için gerekli temel bilgi ve beceriyi kazandıran derslerden oluşmaktadır.

Matematik Bölümü’nden mezun olanlar, yurt içi veya yurt dışında yüksek lisans ve doktora eğitimi alarak üniversitelerde akademik kariyere geçmenin yanı sıra, birçok başka alanlarda da lisansüstü eğitim alabilmektedirler. Örneğin işletme, ekonomi, iktisat, bankacılık,  Bilgisayar Mühendisliği ve programcılık bu alanlardan sadece birkaçıdır. Matematik eğitimi, bilgisayar alanında çalışabilmek için gerekli temel bilgi ve beceriyi kazandırdığından, lisans mezunları, özel veya kamu kuruluşlarında bilgisayar ağırlıklı işlerde çalışabilmektedirler. Günümüzde bilgi-işlem, iş-ticaret, sosyal ve temel bilimlerdeki araştırma alanlarında matematikçilere fazlasıyla gereksinim duyulmaktadır. Mezunlar, ayrıca Eğitim Bakanlığının öngördüğü koşullarda orta eğitimde, özel lise ve dershanelerde öğretmen olarak çalışabilmektedirler.

Sorunlara çözüm odaklı yaklaşımlarla karşılık veren ve öğrenci merkezli  hizmeti ilke  edinen bölümümüzde 2 Profesör Doktor, 5 Doçent Doktor, 5 Doktor Öğretim üyesi ve 4 Araştırma Görevlisi mevcuttur.