MMM0401(MMM0434) Kodlu Bitirme Çalışması Dersi Alan Öğrencilerin Dikkatine!

Değerli Öğrencilerimiz; 

MMM0401(MMM0434) kodlu bitirme çalışması dersi alan öğrencilerin aşağıda belirtilen hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir:

Bitirme tezi yazım esasları:

·         Bitirme tezi yazımı, bitirme çalışması yazım kılavuzu* kuralları esas alınarak hazırlanacaktır.

·         Hazırlayacağınız bitirme tezinin içeriği;


o    Kapak sayfası, Türkçe özet(200-250 kelime), İngilizce özet, Teşekkür sayfası, İçindekiler, Şekiller dizini, Çizelge dizini, Simgeler ve Kısaltmalar

o    Giriş bölümü 

o    Literatür Araştırmaları

o    Deneysel çalışma

o    Değerlendirme 

o    Sonuç 

o    Kaynaklar

kısımlarından oluşmalıdır.


·       Hazırlayacağınız bitirme tezi en az 30 sayfa olacaktır.


·       En az 20 makale okumanız ve bu makalelerden edindiğiniz bilgileri tezinizde referans olarak kullanmanız gerekmektedir.


·         Hazırlayacağınız tezin toplam benzerlik endeksi (benzerlik oranı) en fazla % 25 olarak uygulanacaktır. Bu oranın üzerinde benzerlik tespit edilen tez çalışmaları reddedilecektir.


Bitirme tezi değerlendirme esasları:


·         Dönem içerisindeki vize haftasının sonunda, danışmanlarınıza 1 ara rapor teslim etmeniz zorunludur.  Dönem sonunda ise bitirme tezinizi teslim etmeniz gerekmektedir.


·         Bitirme dersi not değerlendirme puanlaması yapılırken; %50 danışman öğretim üyesi değerlendirme notu + %50 jüri grubundaki iki öğretim üyesi hocanın değerlendirme notları esas alınacaktır.


·         Danışman öğretim üyesi değerlendirme kriterleri bitirme öğrencisi için bireysel olup yıl içi performans değerlendirme + tez içeriği puanlamasından oluşacaktır.


·         Jüri değerlendirme kriterleri ise bitirme öğrencileri için grup esaslı olup literatür taraması ve tez özeti + tez sunumu puanlamasından oluşacaktır. Tez sunum süresi; 15 dakika öğrenci tez sunumu + 5 dakika soru-cevap olacak şekilde toplam 20 dakikadır. Tez sunumlarının, sunum hazırlama kılavuzu** esas alınarak hazırlanması gerekmektedir.


·         Dersin izlenmesi ve genel uygulama çerçevesi danışman öğretim üyesi tarafından belirlenecektir. Değerlendirme ile ilgili kriterler dönem içerisinde danışman öğretim üyesi tarafından duyurulacaktır.


·         Bitirme tezinin Word ve Pdf formatındaki hali, online olarak son teslim tarihi akademik takvime göre final sınav programlarınız belirlendikten sonra sizlere bildirilecektir.


·         Tez sunumları da, akademik takvimde belirlenmiş olan final sınavları dönemi içerisinde gerçekleştirilecektir. Gün ve tarih bilgileri ise ileri bir zamanda web sayfasından ilan edilecektir.


·         Bitirme tezinin karton kapaklı ciltli hali, elden veya posta yoluyla (Arş. Gör. Hurşit Sefa Aydın dikkatine ibaresi eklenerek) teslim edilmesi gerekmektedir. Teslim tarihi ilerleyen zamanlarda sizlere ilan edilecektir.




02 Nisan 2024