Staj Duyuruları

Staj Defterleri Hakkında

Değerli Öğrencilerimiz,

Staj defterlerinin yazımı ile ilgili Staj Uygulama Esasları 8. Maddeye bir ekleme yapılmıştır.

İlgili sayfaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Staj Esasları

Tüm Staj Evrakları Teslim Tarihi

Değerli öğrencilerimiz,

Lütfen tüm evraklarınızı (S1, S2, S3, S4, S5, müstehaklık belgesi vb.) en erken stajınız başlamadan 15 gün önce gönderiniz.

Sigorta Girişi için Alınması Gereken Müstehaklık Belgesi

Değerli öğrencilerimiz,

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından daha önce duyurulan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Yaz Staj Uygulaması'na göre sigorta girişiniz için e-devletten alınacak müstehaklık belgesini de S2 belgeleriniz ile birlikte mail yoluyla iletmeniz gerekmektedir. Lütfen S2 belgelerinizi Arş. Gör. Taha Yasin EKEN ve Arş. Gör. Cansu ÇELTİK'in hepsine aynı anda mail atılması gerekmektedir.

Staj Evrakları Son Teslim Tarihi Hakkında (GÜNCEL!)

Değerli öğrencilerimiz,

Her öğrencimizin staj evraklarını teslim tarihi staja başlamadan 15 gün önceden staja başlamadan 5 gün öncesine kadar olan aralık olarak belirlenmiştir.

Öğrencilerimizden komisyonumuzca istenilen evraklar:

  • S1 belgesi-staj komisyonu tarafından onaylanmış ve ıslak imzalı olarak, (staj başlamadan komisyona teslim edilecek)
  • S2 belgesi-firma ve öğrenci tarafından gerekli bilgiler doldurulmuş ve ıslak olarak imzalanmış, öğrencinin fotoğrafı eklenmiş olarak (fotoğraf yapıştırılıp taratılabilir veya pdf üzerine eklenebilir), (staj başlamadan komisyona teslim edilecek)
  • S3 belgesi-ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. (staj başlamadan komisyona teslim edilecek)
  • S4 belgesi-komisyon ıslak imzası olan kısım staj başlamadan önce imza için mail ile komisyon üye Araştırma Görevlilerine göndermelidir. İmza alındıktan sonra staj bitmeden önce sorumlu mühendis tarafından doldurulup ıslak imza ve mühür atılacak ve kapalı zarf ile staj komisyonuna elden teslim edilecektir. (staj bittikten sonra komisyona teslim edilecek)
  • S5 belgesi-staj komisyonuna ıslak olarak imzalatıldıktan sonra firmaya iletilecektir. (firmaya teslim edilecek)

Sorularınızı mail yoluyla sorabilirsiniz.

İyi çalışmalar dileriz.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği-Staj Komisyonu


Staj İçin Atılan Mailler Hakkında

Değerli öğrencilerimiz,

Stajlarınız ile ilgili bize sizlerden çok fazla mail geldiği için gözden kaçabilme ihtimali bulunmaktadır. Lütfen 2 iş gününden fazla cevap alamadığınız mailler için hatırlatma amacıyla tekrar mail gönderiniz. Ayrıca mailleri staj komisyon üye Araştırma Görevlilerinin hepsine (Taha Yasin EKEN, Cansu ÇELTİK) gönderirseniz gözden kaçma ihtimali azalacaktır.


Staj Belgeleri İmzaları Hakkında

Değerli öğrencilerimiz,

S1 ve S5 belgeleri için staj komisyonundan istediğiniz imzalar için yapmanız gereken uygulama:

1. S1 ve S5 belgelerinin Word hallerini doldurmanız gerekmektedir.

2. Word belgelerini Pdf formatına çevirmeniz gerekmektedir.

3. S1 ve S5 belgelerinin Pdf formatını mail yoluyla yasin.eken@btu.edu.tr ve cansu.celtik@btu.edu.tr  adreslerine göndermeniz gerekmektedir.

4. İşlemler tamamlandıktan sonra belgeleriniz sizlere imzalı pdf formatında geri gönderilecektir.

5. Temmuz ayına kadar komisyonumuz tarafından sizlerden herhangi bir belge istenilmemektedir. Ancak Temmuz ayı içerisinde yapılacak duyuru sonrası sizlerden S1,S2 ve S3 belgeleri istenilecektir. Bu zamana kadar lütfen bizlere imzalı belgelerinizi göndermeyiniz, bu belgeler henüz teslim alınmamaktadır.

Lütfen sorularınızı yukarıdaki mail adreslerine aynı mail üzerinden sorunuz.

Sağlıklı günler dileriz.


Staj Belgeleri Hakkında

Değerli öğrencilerimiz,

Staj belgelerinin teslimi hakkında sorulan sorulara istinaden lütfen öncelikli olarak  "Staj Esasları"  sekmesini dikkatlice inceleyiniz. Özellikle "Staj Akım Şemasını" incelemeniz önem arz etmektedir. Staj Akım Şemasının yakın zamanda güncellenmesi ve tüm belgelerin online olacağı bir sisteme geçileceği şekilde tasarlanması planlanmaktadır.

Bu güncellemeye kadar lütfen öncelikli olarak staj yapacağınız firma eğer paylaşılmış olan "Staj Yapılabilecek Yerler" adlı dosyada yoksa bölümümüz staj komisyon Araştırma Görevlisi üyelerine mail yoluyla sorarak onaylatınız.

Ardından S1 "Staj yeri uygunluk formu" ve S5 "Staj zorunluluk belgesi" formlarının kendiniz ile ilgili kısımlarını doldurunuz ve bölümümüz staj komisyon Araştırma Görevlisi üyelerine göndererek imzalanmasını isteyiniz. Sizlere mail yoluyla imzalı halleri gönderilecektir.

S3 "Staj taahhütnamesi" belgesini kendiniz dolduracaksınız, S4 "Staj değerlendirme formu" belgesini ise stajınızın bitiminde sorumlu mühendisiniz dolduracaktır.

Son olarak S2 "Staj bilgi formu" belgesini firma ve kendiniz dolduracak, sonrasında en erken stajınızın başlamasından 15 gün önce Üniversiteye ileteceksiniz ve sigorta giriş işlemleriniz gerçekleştirilecektir.

Bilgilerinize sunulur.


Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı Staj İmkanı Hakkında

Değerli öğrencilerimiz,

"Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından hazırlanan Kariyer Kapısı, istihdamda liyakat ve yetkinliğin artırılması, iş / staj ilanlarının kamuoyu ile etkin, şeffaf ve güvenilir bir şekilde paylaşılması için e-Devlet entegrasyonu ile geliştirilen dijital kariyer platformudur."

Detaylı Bilgi için tıklayınız.


S5 (Staj Zorunluluk Belgesi) Hakkında

Değerli öğrencilerimiz,

Firmalara staj başvurularınız esnasında S5 (staj zorunluk belgesi) istenirse komisyon olarak ıslak imzalı belgenizi taratarak sizlere gönderebiliriz. Yapmanız gereken S5 belgesine isim-soy isim-numaranızı eklemeniz (çünkü birçok firma bu şekilde kişiye özel olmasını istiyor) ve staj komisyonu üye Araştırma Görevlilerinin hepsine mail ile iletmeniz. Maillerinize sadece hafta içi cevap verilecektir.

Tüm öğrencilerimizin bilgi ve dikkatlerine sunarız.


Bölümümün Staj Komisyonu Değişimi ve Staj Yeri Uygunluğu Hakkında

Değerli öğrencilerimiz,

Bölümümüz staj komisyonu değişmiştir. Komisyon üyeleri aşağıdaki gibidir. Lütfen staj yapmak istediğiniz firmaların uygun olup olmadığını öğrenmek ve staj ile ilgili tüm sorunlarınız için üye Araştırma Görevlilerinin hepsine mail atınız. Mail içeriğine, adınız-soyadınız, numaranız, staj I veya staj II'den hangisini yapmak istediğiniz, ilgili firmada çalışan sayısı, mühendis sayısı, firmanın çalışma alanı gibi tüm bilgileri eksiksiz olarak yazınız.

  • Prof. Dr. Hasan KOTAN (Başkan)
  • Dr. Öğr. Üyesi M. Yunus KAYA (Üye)
  • Arş. Gör. Taha Yasin EKEN (Üye)-mail adresi: yasin.eken@btu.edu.tr
  • Arş. Gör. Cansu ÇELTİK (Üye)-mail adresi: cansu.celtik@btu.edu.tr