MMM0328 kodlu Metalürji ve Malzeme Mühendisliğinde Tasarım Dersi Alan Öğrencilerin Dikkatine!

Değerli Öğrencilerimiz;


Tasarım projesi hazırlama esasları:

· Tasarım projesi rapor ve sunum olarak, tasarım projesi hazırlama kılavuzu* ve sunum hazırlama kılavuzu** kuralları esas alınarak hazırlanıp dönem sonuna kadar teslim edilecektir.

· Hazırlayacağınız tasarım projesi raporu en az 30 sayfa olacaktır.

· Tasarım projesi raporu hazırlarken en az 15 makale okumanız ve bu makalelerden edindiğiniz bilgileri referans olarak kullanmanız gerekmektedir.

· Hazırlayacağınız raporun toplam benzerlik endeksi (benzerlik oranı) maksimum % 25 olarak uygulanacaktır. Bu oranın üzerinde benzerlik tespit edilen tasarım çalışmaları reddedilecektir.


Tasarım projesi değerlendirme esasları:

· Dönem başında bir iş planı oluşturulmalıdır. Planda yapılacak çalışmalar için atanmış zaman aralığı ve çalışmayı yapacak grup üyesi ya da üyeleri gösterilmelidir.

· Dönem boyunca belirli aralıklarla en az 2 ara rapor teslim edilmesi zorunludur. Dönem sonunda ise tasarım proje raporunuzu teslim etmeniz gerekmektedir.

· Tasarım projesinde bir tasarım programı kullanılması zorunludur.

· Dersin değerlendirilmesinde % 50 danışman + % 50 jüri puanı geçerli olacaktır. Danışman öğretim üyesi değerlendirme kriterleri bireysel olup yıl içi performans değerlendirme + tasarım proje içeriği puanlamasından oluşacaktır.

· Jüri değerlendirme kriterleri ise öğrenci grubu esaslı olup literatür taraması ve proje özeti + proje sunumu puanlamasından oluşacaktır. Proje sunum süresi; 15 dakika öğrenci proje sunumu + 10 dakika soru-cevap olacak şekilde toplam 25 dakikadır.

· Dersin izlenmesi ve genel uygulama çerçevesi danışman öğretim üyesi tarafından belirlenecektir. Değerlendirme ile ilgili kriterler dönem içerisinde danışman öğretim üyesi tarafından duyurulacaktır.

· Tasarım raporunun Word ve Pdf formatında teslimi ve tasarım projesi sunumları akademik takvimde belirlenmiş olan final sınavları dönemi içerisinde gerçekleştirilecektir. Gün ve tarih bilgileri ise, ileri bir zamanda web sayfasından ilan edilecektir.

· Tasarım proje raporunun spiral kapaklı hali, elden Arş. Gör. Cansu ÇELTİK’ e teslim edilmesi gerekmektedir. Bu teslimlerin gün ve tarih bilgileri, ileri bir zamanda web sayfasında ilan edilecektir.




02 Nisan 2024