Erasmus+

Erasmus+ Değişim Programı Nedir?

Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında 2007-2013 yılları arasında uygulanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının yerine uygulanacak olan yeni programdır. Ağırlıklı olarak proje faaliyetlerine dayanmakla birlikte bireysel faaliyetleri de içermektedir.

2021-2027 yılları arasında uygulanacak olan Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılması amaçlanıyor. Erasmus+ Programı; eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsıyor. Erasmus+ Programı’na bu adın verilmesindeki ana sebep, kamuoyunda daha fazla tanınan, yurtdışında eğitim ve Avrupa işbirliği ile güçlü bir şekilde özdeşleştirilen önceki Erasmus programının bilinirliğinden faydalanmaktır.

 

Yabancı Kuruluşlarla İkili Anlaşmalar

Erasmus+ kapsamında aşağıdaki üniversiteler ile ikili anlaşmalarımız mevcuttur:

 

 

ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

ÖĞRETİM ÜYESİ KONTENJANLARI

İDARİ KADRO KONTENJANLARI

Ülke

Üniversite

Lisans

Y.Lisans

Doktora

Staj

Romanya

University of Bucharest

1

1

1

-

2

2

 

 

İstediğim Bölüm/Üniversite ile İkili Anlaşma yoksa ne yapmalıyım?

Öğrenim hareketliliği kapsamında yurtdışında ilgilendiğiniz bir Bölüm var ve ikili anlaşmalar listesinde yer almıyorsa aşağıdaki adımları takip etmeniz önerilir:

1. İlgi duyduğunuz yurtdışındaki kurumun Bölüm Erasmus Koordinatörü ile iletişime geçebilir, Erasmus+ programı kapsamında öğrenim hareketliliğinden faydalanmak istediğinizi belirtebilirsiniz.

2. Olumlu yanıt alınması durumunda Bölümünüzün Erasmus+ Koordinatörü ile iletişime geçeniz;

3. Bölümünüzün Erasmus+ Koordinatörü Erasmus Ofisi ile iletişime geçerek İkili Anlaşma sağlanması yönünde gerekli temasları kuracaktır.

4. İkili Anlaşma sağlanması durumunda erasmus.btu.edu.tr sayfasından duyurulacak olan hareketlilik ilanlarına başvurabilirsiniz.

Öğrenim Hareketliliğinden faydalanmaya hak kazandığınız takdirde yapılması gerekenleri https://erasmus.btu.edu.tr/index.php?sid=3316 adresinden inceleyebilirsiniz.

 

Erasmus+ Programı kapsamında Staj Hareketliliğinden faydalanmak istiyorum. Ne yapmalıyım?

Staj Hareketliliği için İkili Anlaşma şartı aranmamaktadır.

1. erasmus.btu.edu.tr sayfasından duyurulacak hareketlilik ilanlarını inceleyebilirsiniz;

2. Staj Hareketliliğinden faydalanmak istiyorsanız yurtdışındaki bir firma/kurumdan kabul mektubu almanız gerekmektedir. Kabul mektubu almaksızın Staj Hareketliliğine başvuru yapmanız mümkün değildir.

Staj Hareketliliğinden faydalanmaya hak kazandığınız takdirde yapılması gerekenleri https://erasmus.btu.edu.tr/index.php?sid=8023 adresinden inceleyebilirsiniz.

 

Erasmus+ Programı hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.