1-(1) BTÜ öğrencileri, yaz okulu kapsamında diğer devlet veya vakıf üniversitelerinden, yüksek teknoloji enstitülerinden veya YÖK tarafından tanınan eşdeğer yurtdışı yükseköğretim kurumlarından, ilgili bölümün/programın görüşü alınarak birim yönetim kurulu tarafından uygun görülmesi halinde ders alabilirler.
2-(1) Yaz öğretimi kapsamında diğer yükseköğretim kurumlarından ders almak isteyen öğrenci dilekçeyle birlikte (dilekçe formu için tıklayınız);
a) Alacakları dersin içeriğini,
b) Dersin eğitim dilini,
c) Dersin kredisini (AKTS) ve saatini,
ç) Yaz öğretimi akademik takvimini içeren belgeyi,
yaz öğretimine başlamadan en geç iki hafta önce bölümüne verir.
3-(1) Diğer yükseköğretim kurumlarının hangilerinden yaz öğretiminde ders alınabileceği senato tarafından belirlenir, yaz öğretiminde ders alınabilecek yükseköğretim kurumları belirlenmediği takdirde öğrencinin ilgili yılda üniversitenin programının taban puanından daha yüksek bir programın verildiği üniversiteden yaz öğretiminde ders alabilir.
4-(1) Matematik I, Matematik II, Fizik I, Fizik II, Kimya I, Kimya II, Genel Kimya, Genel Kimya I, Genel Kimya II, Lineer Cebir, İstatistik, Diferansiyel Denklemler gibi temel bilim derslerini yaz okulundan alacak öğrenciler, okuduğu programın ilgili yılda üniversitenin programının taban puanından daha yüksek bir program olması ön şartıyla birlikte derslerin programın taban puanından düşük olsa bile Fen Edebiyat, Fen ve Doğa Bilimleri Fakültelerinin ilgili Bölümleri bünyesinde açılması halinde yaz okulundan alabilirler.
5-(1) 2547 5/ı kapsamındaki dersler için programın taban puanı dikkate alınmaz.
6-(1) Yaz öğretimi kapsamında diğer yükseköğretim kurumlarından staj tarihleri ile çakışmamak şartıyla bir dönemde, en çok 2(iki) ders alınabilir ancak tüm eğitim öğretim dönemi boyunca toplamda alınan ders sayısı 4(dört)’ü geçemez.
7-(1) Öğrenciler, yaz okulu kapsamında diğer yükseköğretim kurumlarından;a)Daha önce güz ve bahar yarıyıllarında alıp başarısız olduğu dersleri,b)Güz ve bahar yarıyılında açıldığı halde alamadığı dersleri,c)AGNO’ su en az 3,00 ve bulunduğu yarıyıla kadar ki tüm dersleri başarmış olan öğrenciler üst yarıyıldan açılandersleri, ç) Daha önce başarılı olduğu ancak notunu yükseltmek istediği dersleri, alabilirler.
8-(1) Hazırlık sınıfına kayıtlı olan öğrenci, BTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından açılan yaz öğretimi hariç olmak üzere başka üniversitelerin yaz öğretiminden başka ders alamaz.
9-(1) Kaydını donduran öğrenci kaydını dondurduğu döneme ilişkin yaz okulundan ders alamaz.
10-(1) Bir yıl ve bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alan öğrenci, cezasının bitiminden sonra yaz okulundan ders alabilir.
11-(1) Yaz öğretimi kapsamında diğer yükseköğretim kurumlarından alınan dersin notu, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nca “Bursa Teknik Üniversitesi Lisans Programları İçin Muafiyet Sınavları, Ders Eşdeğerlik, İntibak Usul ve Esasları" nda belirtilen notlara dönüştürülür. Yaz okulundan alınan harf notları ilgili esaslar çerçevesinde ÖİDB tarafından değerlendirilememesi halinde Fakülte Yönetim Kurulunca değerlendirilmek üzere Dekanlığa gönderilir.
12-(1) Yaz öğretimi kapsamında diğer yükseköğretim kurumlarından alınan dersin notu, transkriptlerde "Yaz Okulu" adı altında açılacak bir bölümde gösterilir.
13-(1) Yaz öğretimi kapsamında diğer yükseköğretim kurumlarından alınan dersin notu, en son nottur.
(BTÜ Usul ve Esaslar 27/06/2018 ve SEN-2018/07-09: https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/143098)