Rektör Çağlar Araştırma Görevlileri ile Bir Araya Geldi

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, BTÜ bünyesinde görev yapan araştırma görevlileri ile bir araya geldi. Akademik başarıyı teşvik etmek ve üniversite içindeki işbirliğini artırmak amacıyla araştırma görevlileri ile bir toplantı gerçekleştiren Rektör Çağlar, akademik performansın niceliksel ölçümü ve BTÜ’nün hedeflerini ele aldı. Toplantıya BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Uyanık ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç katıldı.

Mimarsinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da gerçekleşen toplantının ana teması, kurumsal performansın ve akademik başarının artırılması oldu. Rektör Çağlar’ın, araştırma görevlilerinin sorunlarını ve önerilerini dinleyerek fikir alışverişinde bulunduğu toplantıda BTÜ’de gerçekleşen son yenilikler masaya yatırıldı. Bu kapsamda, Rektör Çağlar akademik teşvik ödüllerinin durumu ve yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler sundu.

Rektör Çağlar, niteliksel akademik performansı ve rekabetçiliği artırmak istediklerini vurgulayarak, “Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) olarak, bu dinamik sürecin ön saflarında yer almak, bilgi üretmek ve topluma değer katmak bizim sorumluluğumuzdur. Sizler, bu vizyonun hayata geçirilmesinde önemli bir yere sahipsiniz” şeklinde konuştu.

Araştırma Görevlilerimizi Önemsiyoruz

Araştırma görevlilerini önemsediğini kaydeden Rektör Çağlar, “Gelecekteki akademik liderler ve öncüler olarak, yeteneklerinizi en üst düzeyde kullanmanızı bekliyorum. Araştırma görevlileri olarak sadece bilgi üretmekle kalmayacak, aynı zamanda öğrencilerimize rehberlik ederek onları aydınlık yarınlara taşıyacaksınız” ifadelerini kullandı.

Toplantıda dikkat çeken diğer bir konu ise akademik performansın ölçülmesi için kullanılan "Üniversiteler Sıralama ve Performans Endeksi"  (URAP) ile "Girişimcilik Endeksleri" oldu. Toplantıda URAP'ın mevcut durumu hakkında ayrıntılı bilgi verilirken, girişimcilik endeksi üzerine yapılan çalışmaların da önemine vurgu yapıldı.

Toplantıya katılan tüm araştırma görevlileri, üniversite içindeki işbirliğini artırmak ve uluslararası bağlantıları güçlendirmek konusunda olumlu bir yaklaşım sergiledi. Üniversite yönetimi, öğretim üyelerinin güncel bilgilere erişimi için çaba sarf edeceklerini belirterek, akademik başarının sürdürülebilirliği için önemli adımlar atacaklarını vurguladı.

Toplantıda araştırma görevlilerinin katkılarını artırmak ve üniversitenin akademik sıralamalarını yükseltilmesi amacıyla, doktora öğrencileri ve araştırma görevlilerinin makale üretimine yönelik beklentileri de ele alındı.

Araştırma görevlilerinin sıkıntılarını çözeceğini taahhüt eden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, bu ve buna benzer toplantıların devam edeceğini kaydetti. Rektör Çağlar, araştırma görevlilerinin sorularını yanıtlamasının ardından toplantı sona erdi.

31 Ağustos 2023