Yazokulu Esasları

A)BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN DİĞER YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA YAZ ÖĞRETİMİ KAPSAMINDA ALABİLECEĞİ DERSLERLE İLGİLİ ESASLAR

1- BTÜ öğrencileri, yaz okulu kapsamında diğer devlet veya vakıf üniversitelerinden, yüksek teknoloji enstitülerinden veya YÖK tarafından tanınan eşdeğer yurtdışı yükseköğretim kurumlarından, ilgili bölümün/programın görüşü alınarak birim yönetim kurulu tarafından uygun görülmesi halinde ders alabilirler.

2- Yaz öğretimi kapsamında diğer yükseköğretim kurumlarından ders almak isteyen öğrenci; dilekçeyle birlikte;

* Alacakları dersin içeriğini,

* Dersin eğitim dilini,

* Dersin kredisini (AKTS) ve saatini,

* Yaz öğretimi akademik takvimini içeren onaylı belgeyi,

   yaz öğretimine başlamadan en geç iki hafta önce bölümüne verir.

3- Diğer yükseköğretim kurumlarının hangilerinden yaz öğretiminde ders alınabileceği senato tarafından belirlenir, yaz öğretiminde ders alınabilecek yükseköğretim kurumları belirlenmediği takdirde öğrencinin ilgili yılda üniversitenin programının taban puanından daha yüksek bir programın verildiği üniversiteden yaz öğretiminde ders alabilir.

4- Yaz öğretimi kapsamında diğer yükseköğretim kurumlarından staj tarihleri ile çakışmamak şartıyla bir dönemde, en çok 2(iki) ders alınabilir ancak tüm eğitim öğretim dönemi boyunca toplamda alınan ders sayısı 4(dört)’ü geçemez.

5- Öğrenciler, yaz okulu kapsamında diğer yükseköğretim kurumlarından;

* Daha önce güz ve bahar yarıyıllarında alıp başarısız olduğu dersleri,

* Güz ve bahar yarıyılında açıldığı halde alamadığı dersleri,

* AGNO’ su en az 3,00 ve bulunduğu yarıyıla kadar ki tüm dersleri başarmış olan öğrenciler üst yarıyıldan açılan dersleri,

* Daha önce başarılı olduğu ancak notunu yükseltmek istediği dersleri, alabilirler.

8- Hazırlık sınıfına kayıtlı olan öğrenci, BTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından açılan yaz öğretimi hariç olmak üzere başka üniversitelerin yaz öğretiminden başka ders alamaz.

9- Kaydını donduran öğrenci kaydını dondurduğu döneme ilişkin yaz okulundan ders alamaz.

10-Bir yıl ve bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alan öğrenci, cezasının bitiminden sonra yaz okulundan ders alabilir.

11-Yaz öğretimi kapsamında diğer yükseköğretim kurumlarından alınan dersin notu, ilgili bölüm intibak komisyonlarında “Bursa Teknik Üniversitesi Lisans Programları İçin Muafiyet Sınavları, Ders Eşdeğerlik, İntibak Usul ve Esasları" nda belirtilen notlara dönüştürülür ve ilgili Fakülte Yönetim Kurulunca onaylandıktan sonra otomasyon sistemine işlenmek üzere Öğrenci İşleri Daire başkanlığına gönderilir.

12-Yaz öğretimi kapsamında diğer yükseköğretim kurumlarından alınan dersin notu, transkriptlerde "Yaz Okulu" adı altında açılacak bir bölümde gösterilir.

13-Yaz öğretimi kapsamında diğer yükseköğretim kurumlarından alınan dersin notu, en son nottur. 

 

B- 667 KHK KAPSAMINDA KAPATILAN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDAN ÖSYM TARAFINDAN YENİDEN YERLEŞTİRİLEN ÖĞRENCİLERDEN ÜNİVERSİTEMİZDE ÖZEL ÖĞRENCİ STATÜSÜNDE EĞİTİMLERİNE DEVAM EDEN ÖĞRENCİLERİN DİĞER YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA YAZ ÖĞRETİMİ KAPSAMINDA ALABİLECEĞİ DERSLERLE İLGİLİ ESASLAR

1-667 KHK kapsamında kapatılan yükseköğretim kurumlarında öğrenciyken ÖSYM tarafından yeniden yerleştirilen ve üniversitemizde özel öğrenci statüsünde eğitimlerine devam eden öğrenciler için Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileriyle ilgili Senato tarafından alınan yaz öğretimi esasları hükümleri geçerlidir.

2-BTÜ öğrencileri içim belirlenen bu Senato esaslarından farklı olarak bu kapsamdaki özel öğrencilere aşağıda belirlenen hususlar çerçevesinde uygulama yapılır.

3-667 KHK kapsamında kapatılan yükseköğretim öğrencisi olup üniversitemizde özel öğrenci statüsünde eğitimlerine devam eden öğrenciler, ÖSYM tarafından yerleştirildikleri üniversitenin programının ilgili puan türünün taban puanına eşit veya daha yüksek bir üniversitenin programından yaz öğretiminde ders alabilirler.

4-667 KHK kapsamında kapatılan yükseköğretim öğrencisi olup üniversitemizde özel öğrenci statüsünde eğitimlerine devam eden öğrenciler, ÖSYM tarafından yerleştirildikleri üniversiteden yaz öğretiminde bir dönemde 2(iki) ‘den fazla, toplamda 4 (dört)’ten fazla ders alabilirler.