Teknofest

TEKNOFEST 2022

Teknofestte Finale Katılan Takımlar Yarışma Kategorisi Akademik Danışmanı Puan/Sıralama
Baykoca Model Uydu Doç. Dr. Mehmet Barış TABAKCIOĞLU  
Anka Sabit Kanat İHA Doç. Dr. Mehmet Barış TABAKCIOĞLU  
Poyraz Sabit Kanat İHA Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Gürsu TEKDEMİR  
Öztürk Döner Kanat İHA Doç.Dr. Gökay BAYRAK  
İlter Sürü İHA Doç.Dr. Gökay BAYRAK Türkiye 6. sı

TEKNOFEST 2021

Savaşan İHA Yarışmaları, katılan takımların yerine getirmesi gereken; otonom kalkış-uçuş-iniş ve kilitlenme gibi özellikleriyle geleceğin savaş teknolojilerini içermesi bakımından dünya genelinde bu alanda gerçekleştirilen en zorlu yarışmalardan biri olarak kabul ediliyor. Bursa Yunuseli Havaalanında 6-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen TEKNOFEST Savaşan İHA Yarışması Döner Kanat Kategorisine bu yıl 139 takım başvurdu. Kritik Tasarım Raporu aşamasını geçebilen 27 takım Yunuseli Havaalanındaki yarışma finallerine katılım hakkı elde ederken 13 takım teknik test ve yeterlilikleri geçerek uçuş gerçekleştirdi. Yedi raund üzerinden düzenlenen yarışmada takımlar aynı anda havalanarak birbirlerine kilitlenmeye çalıştılar. Kritik Tasarım Raporunu da 100 tam puan ile birinci sırada geçen Bursa Teknik Üniversitesi ÖZTÜRK Takımı, başarılı otonom kalkış, uçuş ve inişleriyle 7 raund sonunda şampiyon oldu.

TEKNOFEST 2020

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde bu yıl 01-27 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep merkezli olarak düzenlenen ve 100 binin üzerinde öğrencinin başvuru yaptığı TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları; Kocaeli, Tuz Gölü ve Gaziantep’te gerçekleştirildi. TEKNOFEST’in akademik paydaşı da olan Bursa Teknik Üniversitesi’nden 52 ayrı öğrenci takımı yarışmalara başvuruda bulundu.

Bölüm bünyesinde akademik danışmanı olunan TEKNOFEST 2020 Finalist takımlarımız ile takımların yarıştıkları kategoriler ve dereceleri:

Takım Adı Yarışma Kategorisi Takım Akademik Danışmanı Sıralama
SATURN TURKSAT Model Uydu Yarışması Doç. Dr. Mehmet Barış TABAKCIOĞLU 5
AKSOY İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması - Afet Yönetimi Dr. Öğr. Üyesi Ayetül GELEN 6
ELEKTRONOMİ TÜBİTAK Efficiency Challenge (Elektrikli Araç Y.) Dr. Öğr. Üyesi Yusuf YAŞA 7
BRAINWAVE İnsanlık Yararına Teknoloji Yar. - Sağlık ve İlk Yardım Doç. Dr. Mehmet Barış TABAKCIOĞLU 18
YILDIRIM İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması - Afet Yönetimi Dr. Öğr. Üyesi Ayetül GELEN 20
ÖZTÜRK TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yar. Dr. Öğr. Ü. Gökay BAYRAK, Prof. Dr. Hakan GÜRKAN -

 

TEKNOFEST 2019

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrenci topluluklarına üye toplam 75 öğrenci 10 ayrı takım ile katıldıkları Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde, Türkiye'nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenlenen TEKNOFEST 2019 yarışmalarında yazılım, tasarım ve insansız otonom araçları ile boy gösterdi.

TEKNOFEST 2018

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı tarafından İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) BENDİS Takımı Döner Kanatlı İHA kategorisinde birinci oldu.

İnsansız Hava Araçları (İHA) kategorisinde yarışmaya başvuran 312 takım arasından teknik testleri geçebilen 85 takım yarışmaya hak kazandı. BTÜ bünyesindeki Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayi Topluluğu ile Bilim, Sanat ve Kültür Topluluğuna üye 30 öğrencinin oluşturduğu BTÜ takımlarının 5’i de yarışmaya hak kazanan takımlar arasında yer aldı. BTÜ Makine Mühendisliği bölümünden Doç. Dr. Hüseyin Lekesiz ve Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Gökay Bayrak danışmanlığında yarışlara hazırlanan takımlardan BENDİS kendi tasarlayıp ürettikleri DİAMOND adlı drone ile TEKNOFEST Döner Kanatlı İHA kategorisinde birinciliği elde etti. Ayrıca yarışmaya katılan diğer BTÜ takımlarından LAGARİ TEAM, İHA sabit kanatlılar dalında 7. BOREAS 26. olurken İHA döner kanatlılar dalında QUADRUPLET takımı 14.’lüğü, BTU ROCKET takımı ise 15.’liği elde etti.

Yarışmalarda yer alan bölümümüz öğrencilerinden Özge Özel, Sevde Nur Köseoğlu, Melih Akkaya, Ahmet Emin KÜÇÜK ve Hümeyra Nisa Uğurlu'yu başarılarından dolayı tebrik ederiz.