Tarihçe

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, 16.06.2011 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulunca 2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuştur.   Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümümüz ilk öğrencilerini 2015-2016 eğitim-öğretim yılında alarak lisans ve yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Bölümümüz 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren doktora programına öğrenci kabul etmeye başlamıştır.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan ve Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerinin verildiği bölümümüz bünyesinde 1 profesör, 5 doçent, 8 doktor öğretim üyesi ve 9 araştırma görevlisi bulunmakta olup akademik kadrosunu nitelikli bilim insanları ile genişletme çalışmaları devam etmektedir.