İsteğe Bağlı Staj


İsteğe Bağlı Staj Uygulaması

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STAJ YÖNERGESİ Madde 5(7) (Değişik:07/06/2022 tarih ve 2022-7/8 sayılı Senato Kararı): Bölüm staj komisyonunun uygun görüşü, ilgili fakülte yönetim kurulunun onayı ve bu yönergedeki usul ve esaslara uygun olmak kaydıyla öğrenci isteğe bağlı olarak veya öğrenim gördüğü program kapsamında belirlenen staj süresinden daha uzun süreli staj yapabilir. Bu kapsamda yapılan staj, mezuniyet kredisi hesabına dâhil edilmez. İsteğe bağlı staj eğitim öğretim süresi boyunca en fazla iki kez ve yaz dönemlerinde yapılabilir. Ancak BTÜ-İMEP kapsamında İMEP yarıyılı öncesi ve sonrası yapılan stajlarda isteğe bağlı staj kapsamında değerlendirilir. Bu kapsamdaki stajlar ders programının uygun olması ve haftada en az 3 iş gününden az olmamak üzere dönem içinde de yapılabilir. İlgili programın dekanlıkları tarafından, staj yapan öğrenciler hakkında 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi uyarınca iş kazası ve meslek hastalığı sigortası uygulanır. Bu öğrencilerden bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanlar hakkında ayrıca genel sağlık sigortası hükümleri uygulanır.

 

BTÜ staj yönergesi madde 5(7)’ye istinaden Kimya Bölümü öğrencileri yaz döneminde veya eğitim öğretim dönemlerinde isteğe bağlı staj yapabilirler. Bu stajların sayısı toplamda 2’yi geçemez.




İZLENECEK ADIMLAR


1. Adım: 

(a)“Staj Yeri Uygunluk Formu (S1)” ve Staj Yeri Tanıtım Belgesi (S1 ekinde olacak şekilde, işyerini tanıtan bir belge, öğrenci kendisi hazırlayacaktır) düzenlenir.

(b)“İsteğe Bağlı Staj Talebi Dilekçe” isimli form öğrenci tarafından doldurulur (ıslak imzalı).

(c) Dönem içi isteğe bağlı stajlarda Öğrenci Ders Programı (a) ve (b) belgelerine eklenir.

Yukarıdaki belgelerle birlikte staj komisyonuna başvuru yapılır.

2. Adım: Staj Komisyonu belgeleri inceler ve eksik yok ise formları imzalar ve öğrenciye teslim eder.

3. Adım: Öğrenci isteğe bağlı staj dilekçesi formunu ve ekte bulunması gereken dokümanları bölüm sekreterliğine verir ve belgeler bölüm üzerinden dekanlık kuruluna sevk edilir.

4. Adım: Fakülte Kurulu öğrencinin isteğe bağlı stajını uygun görür veya reddeder.

5. Adım: Stajı uygun görülen öğrenciler sigorta işlemleri için 3 adet “S2” belgesi ve 1 adet “İsteğe Bağlı Staj Taahhütnamesi” formunu doldurup imzalar ve firmaya onaylatıp (ıslak imza + kaşe ile) staj komisyonuna iletir. Staj komisyonu tarafından onaylanan S2 formları sigorta işlemleri için de onaylatıldıktan sonra formlardan bir tanesi bir adet sigorta giriş evrağı ile beraber staj komisyonuna verilir.

6.Adım: Öğrenci, “Staj Değerlendirme Formu (S4)” düzenleyerek staj komisyonuna imzalatır ve imzalanan S4 formunu kapalı bir zarfa koyarak staja başladığı gün staj yerine Staj Komisyonu Başkanı tarafından hazırlana “Staj Zorunluluk Belgesi (S5)” ile birlikte teslim eder.

7. Adım: Staj bitiminde S4 belgesi KAPALI VE ONAYLI bir zarfta teslim alınır ve AÇILMADAN Staj Defteri ile Staj Komisyonuna teslim edilir.

8. Adım: Staj bitiminde “Staj Raporu” eksiksiz olarak gün gün hazırlanır, ilgili kısımlar öğrenci ve firma yetkilisi tarafından imzalandıktan sonra spiral baskı olarak Staj Komisyonuna teslim edilir.


ÖNEMLİ

  • İsteğe bağlı staj minimum 10 iş günü olmalıdır. Öğrencilik boyunca en fazla 2 defa isteğe bağlı staj yapılabilmektedir.
  • Ulusal Staj Programı (USP) kapsamında yapılacak olan İsteğe Bağlı Stajlar için de aynı adımlar izlenmelidir. USP programına yapılacak başvurular ayrı bir duyuru ile ilan edilecektir.


İSTEĞE BAĞLI STAJ FORMLARI VE DİLEKÇELERİ