Sektörel Eğitim Seminerleri Gerçekleştirildi




Olağan şirket tanıtımı etkinliklerinin aksine, tüm konuşmacılar sektörlerindeki güncel nitelikli ihtiyaçlarına ilişkin önemli konseptler ve bilgiler aktardığı Sektörel Eğitim Seminerleri gerçekleştirildi. Katılımcıların notlar aldığı ders havasında geçen seminerlerde sorulan sorular da cevaplandı.


Etkinliğin 1. gününde Nezih Onur Gül, kullanıcı deneyimi kavramını tüm duyulara hitap eden bir inşa süreci olarak tanıtırken, bu alandaki önemli kişiler, bu kişilerin konsepte katkıları, güncel hayatta çokça kullandığımız bazı ürünlerdeki kullanıcı deneyimi problemleri ve bu problemlerin nasıl aşılmaya çalışıldığı gibi çeşitli bilgiler de paylaştı.


Etkinliğin 2. gününde Melis Arabacı, MES sistemlerinin bileşenleri, yönetici arayüzleri ve sistemin izleme, raporlama, alarm üretme gibi kabiliyetlerini kendi geliştirdikleri MES sistemlerinden örneklerle destekleyerek aktardı. Ayrıca MES sistemlerinin firmalara sağladığı faydalar ve geleceğe dair sağlayabileceği potansiyel faydalar üzerine de interaktif bir şekilde tartışıldı. Günün devamında Meral Bozdemir, kompleks yazılım sistemleri geliştirilirken izlenen SLDC sürecini ve yazılım test süreci olan STLC'nin bu süreçte hangi noktada konumlandığını anlattıktan sonra test sürecinin adımları, bileşenleri, test türleri, roller gibi konuyla ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Ayrıca test otomasyonu kavramını aktardıktan sonra, kullandıkları test süreci yazılım çözümlerini ve test otomasyon araçları da katılımcılara tanıttı.


Etkinliğin 3. gününde Mustafa Mutlu, sanayi kuruluşlarının enerji yönetimine ilişkin ihtiyaçları ve kanunen uymaları gereken kuralları ile ilgili bilgileri paylaştıktan sonra enerjide dijitalleşme ve dijital dönüşüm konseptlerini anlattı. Enerjide dijitalleşmeyi somut örneklerle desteklemek adına kendi geliştirdikleri Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) Platformu ve Makine Öğrenmesi Tabanlı Talep Tahmin çözümünü hakkında bilgiler verdi. Dijital çözümler sunan ve hızlı büyüyen bir işletme olarak kendilerinin de işletme içi süreçlerinde dijital dönüşüm ihtiyacı hissettiklerinin altını çizen konuşmacı, kendi dijital dönüşüm tecrübelerini yaşadıkları olumsuz vakalara da örnekler vererek, adım adım hangi yollardan geçerek ve nasıl aksiyonlar alarak başardıklarını paylaştı. Kullandıkları mevcut sistemlerin arayüzlerine bağlanarak yaptıkları süreç otomasyonları ve entegrasyon servisleri tasarımlarına örnekler de gösterdi.


Yoğun iş tempolarına rağmen vakit ve efor harcayıp öğrencilerimize destek olmaya çalışan tüm konuşmacılara Bursa Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü olarak en içten şükranlarımızı sunarız.



22 Aralık 2023