Çift Anadal ve Yandal Programı

Çift Anadal ve Yandal Programı Koordinatörü: Dr. Öğr. Üyesi Hilal YILMAZ

Yandal Programı

Kayıtlı olduğu lisans programından başvurduğu tarih itibarı ile alması gereken tüm dersleri alan ve başaran, AGNO’ları en az 2,50 olan ve diğer koşulları taşıyan istekli öğrencilere kendi lisans programlarına ek olarak sertifikaya yönelik bir yandal programını izlemelerine olanak verilir. Yandal programı ayrı bir lisans programı anlamına gelmez. Yandal programlarına kayıt, ilgili yönetim kurullarınca belirlenecek kontenjanlarla sınırlıdır.

Yandal Programı, tüm bölümler için dördü zorunlu, ikisi seçmeli olmak üzere toplam altı dersten oluşmaktadır.

Çift Anadal Programı (ÇAP)

Kayıtlı olduğu lisans programından başvurduğu tarih itibarı ile alması gereken tüm dersleri alan ve başaran, AGNO’ları en az 3,00 olan ve diğer koşulları taşıyan istekli öğrencilere kendi lisans programlarına ek olarak ÇAP’a devam etmelerine ve ikinci bir lisans diploması almalarına imkân sağlanır. ÇAP’a kayıt, ilgili yönetim kurullarınca belirlenecek kontenjanlarla sınırlıdır.

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılından itibaren geçerli olan Endüstri Mühendisliği Bölümü Çift Anadal müfredatları aşağıda verilmiştir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Çevre Mühendisliği Bölümü

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü

Kimya Mühendisliği Bölümü