Yüksek Lisans tez projesi Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) tarafından kabul edildi.
Yazı Fontu

Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Meryem ŞEHİTOĞLU'nun Yüksek Lisans tez projesi, Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) tarafından kabul edildi.

“Havacılıkta Tasarım Tipi Hata Türleri ve Etkileri Analizi Yaklaşımlarının Geliştirilmesi” başlıklı TUSAŞ LIFT UP+ Yüksek Lisans Tezi projesinin akademik danışmalığını Üniversitemiz Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ömer Faruk EFE’nin üstlendiği projeye Necmettin Erbakan Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak EFE de katkı sunmaktadır.

Akademik Danışman Doç. Dr. Efe “Amacımız ülkemizdeki havacılık sektöründeki uygulamalara katkı sunmak”


Proje hakkında konuşan Akademik Danışman Doç. Dr. Ömer Faruk EFE ise çalışmamızda, “Havacılıkta Tasarım Tipi Hata Türleri ve Etkileri Analizi Yaklaşımlarının Geliştirilmesi” konusuna odaklandık. Bu çalışma ürün tasarımı için yeni bir metodu geliştirmeyi hedeflemektedir. Böylece ülkemizde yerli havacılık sektöründeki tasarım uygulamalarına katkıda bulunabilmeyi ve çalışmalarımızı bu şekilde geliştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.


“Bu program, yetkinliklerimizi geliştirebilmek ve savunma sanayiinde iyi bir kariyere sahip olabilmek için güzel bir adım”

“LIFT UP+ programında yer almak istememizin sebebi projenin güçlü bir kuruluş tarafından sahiplenerek desteklenmesidir” diyen Akademik Danışman Efe, sahip oldukları yetkinlikleri geliştirebilmek için söz konusu programın önemine değinerek “Sektörü yakından tanıyan, alanında uzman mühendislerin çalışmalarımıza destek olması, öğrencimizin işletmede kısmi zamanlı olarak çalışma fırsatı bulması, yüksek lisans tez çalışması için imkan sağlanması, bizim için büyük bir fırsat olacaktır. Kısacası hem havacılık sektörümüze hem de bizlere katkısı olacak bir projemizin desteklenmiş olmasından dolayı mutluyuz.  Havacılık sektörümüzü ileriye taşıyan TUSAŞ tarafından düzenlenen LIFT UP+ programının bir parçası olduk. Bu program; yetkinliklerimizi geliştirebilmek ve savunma sanayiinde iyi bir kariyere sahip olabilmek için güzel bir adım olmakla beraber başvuruda bulunduğumuz projeyi başarıyla sonuçlandırmak ve Üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmaya devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

27 Temmuz 2023