Endüstri Mühendisliği Lisans Öğrencimizin Projesine TÜBİTAK Desteği
Yazı Fontu


Üniversitemiz Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Miraç Kavaklı’nın, Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aytaç Yıldız desteği ile hazırlamış olduğu “İleri SWOT Analizi ile Bütünleştirilmiş Kalite Fonksiyon Göçerimi” isimli proje “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamı dâhilinde desteklenmeye değer görülmüştür. 

Proje kapsamında, melez bir SWOT-QFD yöntemi önerilmiş ve bu yöntem yardımıyla Bursa’da faaliyet gösteren Yeşilova Holding’in inovasyon stratejileri ve faaliyetleri belirlenmiştir. 8-10 kişilik ekiplerin katılımıyla gerçekleştirilen SWOT analizi aşamasında, holdingin güçlü ve zayıf yönleri, sektör içerisindeki fırsatlar ve tehditler tespit edilmiştir. Buna bağlı olarak bir dizi inovasyon stratejisi belirlenmiştir. Çalışmanın ikinci aşamasında ise bu inovasyon stratejilerini hayata geçirmek için gerekli olan faaliyetler belirlenmiş ve bu faaliyetler QFD yöntemi yardımıyla önceliklendirilmiştir. 

Çalışmayı, hem inovasyon stratejilerinin belirlenmesine yönelik özelleştirilmiş bir çerçevenin sunulduğu literatürdeki ilk çalışma olması, hem de sanayinin gerçek bir ihtiyacına çözüm sağlaması açısından okulumuzda verilen lisans eğitiminin katma değere dönüştürüldüğü bir örnek olarak görmenin mutluluğu içerisindeyiz.  Öğrencimizi ve kıymetli öğretim üyemizi tebrik ediyoruz.

27 Temmuz 2023