Tarihçe

Ülkemizin 5. Teknik Üniversitesi olarak kurulan Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde 2012 yılında kurulan Gıda Mühendisliği Bölümü altyapı ve akademik kadro oluşturma çalışmalarını tamamlayarak 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde lisans ve yüksek lisans programlarında ilk öğrencilerini kabul etmeye başlamıştır. 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi itibariyle doktora programı da açılmış bulunmaktadır. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren bölümümüzün kadrosunda halen 3 profesör, 3 doçent, 4 doktor öğretim üyesi ve 6 araştırma görevlisi olmak üzere 16 öğretim elemanı bulunmakta olup; nitelikli akademik kadronun güçlendirilmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir.