Staj Esasları

Bölümümüzde zorunlu staj süresi 20+20 (Staj I ve Staj II) olmak üzere (kırk) 40 iş günüdür.

Öğrenciler, 4. yarıyıl sonundan itibaren staj yapmaya hak kazanırlar. Staj; Bölüm Staj Koordinatörlüğü’ nce onaylanan endüstri kuruluşları ve/veya araştırma laboratuvarlarında, ders ve final dönemleri dışındaki tarihlerde gerçekleştirilebilir.

Staj yeri bulma sorumluluğu öğrenciye aittir.

Her öğrenci staj öncesinde bölüm web sayfasından temin edecekleri, aşağıda sıralanmakta olan belgeleri, ilgili birimlere zamanında teslim etmek zorundadır.

Staja devam zorunludur. Uygun görülen mazeretler nedeniyle, stajına devam edemeyen öğrenciler, eksik kalan gün sayısı kadar stajının telafisini yapmak zorundadır.

Stajyer öğrenci staj süresinde yaptığı çalışmaları, staj defterine kaydeder. Staj defterinin ilgili yerleri staj yeri yetkilisince onaylanır.

Staj yeri yetkilisi tarafından imzalanıp kaşelenerek kapalı zarf içerisine konulan staj değerlendirme formu (S4) ve staj defteri, en geç stajın tamamlanmasını izleyen eğitim döneminin başından itibaren 15 (onbeş) gün içinde Bölüm Staj Komisyonuna teslim edilir. Zamanında teslim edilmeyen staj defteri değerlendirmeye alınmaz.

Öğrencinin stajda başarılı sayılması için öncelikle işletmelerce doldurulacak staj değerlendirme formuna göre başarılı olması zorunludur. Stajyer öğrencinin komisyonun belirlediği tarihlerde staj çalışmalarını istenen formata uygun olarak sunum şeklinde hazırlayıp jüriye sunması gerekir.

Aşağıda mevcut olan Staj Akış Diyagramı dosyası içerisinde staj işlemlerine ait tüm aşamalar sırasıyla verilmiştir. Staj işlemleri bu aşamaların sırasıyla takip edilmesi ile sorunsuz bir şekilde yürütülebilecektir.

Staj I ve Staj II'nin yanısıra bölümümüzde 7. yarıyılın tamamını kapsayan uzun dönemli staj uygulaması (sektörel eğitim programı) da uygulanmaktadır.