Yıllara Göre Tüm Projeler

2024

  1. "Kızılçam (Pinus brutia), Karaçam (Pinus nigra), Toros Göknarı (Abies cilicica) ve Toros Sediri (Cedrus libani) Kozalakları Kullanılarak Elde Edilen Kozalak Şuruplarının Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri ile Toksikolojik Profillerinin Karşılaştırılması", TÜBİTAK 1001 Projesi, Yürütücü: Nadide SEYHUN, Araştırmacılar: Rasim Alper ORAL, Gökçen YILDIZ, Esranur TAN, Proje No: 124O293, 2024-(Devam Ediyor).
  2. "Zeytinyağı üretim artıklarından insan tüketimine uygun ürün eldesi", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Kemal SARIOĞLU, Araştırmacılar: Rasim Alper ORAL, Gökçen YILDIZ, Nadide SEYHUN, Hüseyin DEMİRCAN, Sebahat ÖZDEMİR, Esranur TAN, 2024-(Devam Ediyor).
  3. "Çözünebilir Boza Tozu Üretimi", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Gökçen YILDIZ, Araştırmacı: Kevser SEVİNÇ, 2024-(Devam Ediyor).

2023

  1. "Gıda Ambalajlarında Plastikleştirici Olarak Antimikrobiyal Özellikli Biyobozunur Bileşiklerin Kullanım Olanaklarının Araştırılması", TAGEM Projesi, Araştırmacı: Aycan YİĞİT ÇINAR, Adnan Fatih DAĞDELEN, 2023-(Devam Ediyor).
  2. "Arı sütü ve 10-hidroksi dekanoikacid (10-HDA)'nın sağlıklı insan deri hücrelerinde sitotoksik etki ve mekanizmalarının araştırılması", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Aycan YİĞİT ÇINAR, 2023-(Devam Ediyor).
  3. "Bakteriyel Selüloz Tabanlı Metal Organik Kafes Membranların Yapay Böbrek Uygulamalarında Kullanımı", TÜSEB Projesi, Yürütücü: Ayça Meriç HASANOĞLU, 2023-(Devam Ediyor).
  4. "Bitki Bazlı Biyoaktif Bileşik Kullanılarak Karides (Litopenaeus Vannamei ve Macrobrachium Rosenbergii) Raf Ömrünün Uzatılması için Yenilikçi Nanoteknoloji Yaklaşımı", Uluslararası İkili İşbirliği Programları, Yürütücü: Furkan Türker SARICAOĞLU, Arıştırmacı: Ayşe Neslihan DÜNDAR, Adnan Fatih DAĞDELEN, Zehra İrem YILDIZ, Proje No: 122N873, 2023-(Devam Ediyor).
  5. "Transition to Healthy Mediterranean Functional Food via Integrating Mushroom Beta-glucans and Proteins: Promoting Body Homeostasis After Stress-Related Health Problems", H2020 Projesi, Arıştırmacı: Ayşe Neslihan DÜNDAR, 2023-(Devam Ediyor).
  6. "Mantar Beta-Glukanları Ve Proteinlerini Bütünlestirerek Saglıklı Akdeniz Fonksiyonel Gıdasına Geçis: Stresle Baglantılı Saglık Sorunlarından Sonra Vücut Homeostazını Tesvik Etmek", Diğer (Uluslararası), Yürütücü: Furkan Türker SARICAOĞLU, Araştırmacı: Adnan Fatih DAĞDELEN, Proje No: 123N068, 2023-(Devam Ediyor).
  7. "Kabak Tatlısı Üretiminde Sönmemiş Kireç Uygulaması Üzerine Ultrason Uygulamasının Etkileri", TÜBİTAK Projesi, Yürütücü: Rasim Alper ORAL, Araştırmacı: Gökçen YILDIZ, Hüseyin DEMİRCAN, Proje No: 222O159, 2023-2024.

2022

  1. "Farklı Gübre Uygulamaları İle Yetiştirilen İstanbul Kekiği (Origanum vulgare subsp. hirtum) Genotiplerinin Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi ve Takviye Edici Gıda Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması", TAGEM Projesi, Araştırmacı: Rasim Alper ORAL, Hüseyin DEMİRCAN, 2022-(Devam Ediyor).
  2. "Kahve Endüstrisi Atığı Olan Kahve Çekirdeği Zarının Biyobozunur Nanolif Üretiminde Değerlendirilmesi", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Aycan YİĞİT ÇINAR, Araştırmacı: Zehra İrem YILDIZ, 2022-(Devam Ediyor).
  3. "Bursa siyah incirinde hasat sonrası kayıpların azaltılması için siklodekstrin/uçucu doğal bileşen inklüzyon kompleksleri içeren polilaktik asit esaslı biyobozunur nanolif ambalajların geliştirilmesi", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Furkan Türker SARICAOĞLU, Araştırmacı: Aycan YİĞİT ÇINAR, Ayşe Neslihan DÜNDAR, Adnan Fatih DAĞDELEN, Zehra İrem YILDIZ, 2022-(Devam Ediyor).
  4. "Ultrases ve termoses işlemlerinin propolis ile zenginleştirilmiş fonksiyonel şeftali-havuç suyunun kalite özellikleri üzerine etkisi", Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Gökçen YILDIZ, 2022-(Devam Ediyor).
  5. "Derin Ötektik Çözeltilerin Esnek Gıda Filmlerde Plastikleştirici Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması", TÜBİTAK Projesi, Yürütücü: Adnan Fatih DAĞDELEN, Arıştırmacı: Ayşe Neslihan DÜNDAR, Furkan Türker SARICAOĞLU, Proje No: 122O230, 2022-(Devam Ediyor).
  6. "Mikroalglerden Tek Hücre Proteini Üretiminde Atık Ekmeklerin Kullanımı", TÜBİTAK Projesi, Arıştırmacı: Ayşe Neslihan DÜNDAR, Furkan Türker SARICAOĞLU, 2022-(Devam Ediyor).
  7. "Çörek Otu Küspesinden Ohmik Isıtma Sistemi Destekli Biyobozunur Film Üretimi", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Furkan Türker SARICAOĞLU, Arıştırmacı: Ayşe Neslihan DÜNDAR, 2022-(Devam Ediyor).
  8. "Nişastanın çapraz bağlayıcı maddeler ile modifiye edilerek gıda ambalaj filmi olarak kullanılabilme olanaklarının araştırılması", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Adnan Fatih DAĞDELEN, Arıştırmacı: Furkan Türker SARICAOĞLU, Proje No: 221N017, 2022-(Devam Ediyor).
  9. "Dut yapraklarından 1-deoksinojirimisin (1-DNJ)nin ekstraksiyon koşullarının optimizasyonu", Bilimsel Araştırma Projesi, Arıştırmacı: Adnan Fatih DAĞDELEN, Proje No: FHIZ-2022-1019, 2022-(Devam Ediyor).
  10. "Okaliptüs yağının düşük ve yüksek metoksilli pektin kullanılarak enkapsülasyonu ve difüzyon karakterizasyonu", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Rasim Alper ORAL, Araştırmacı: Hüseyin DEMİRCAN, Esranur TAN, Proje No: 221N005, 2022-2024.
  11. "Farklı Dezenfektanların Çeşitli Yüzeylerde Listeria monocytogenes Biyofilmine Etkileri", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Aycan YİĞİT ÇINAR, 2022-2023.
  12. "Arı Sütü İlave Edilmiş Probiyotik Dondurma", Diğer (Ulusal), Danışman: Seda ALTUNTAŞ, 2022-2023

2021

  1. “Migrasyon Analizlerinin Kalitesinin Kontrolünde Kullanılmak Üzere Referans Malzemelerin Geliştirilmesi”, TAGEM Projesi, Yürütücü:Adnan Fatih Dağdelen, Araştırmacı: Furkan Türker SARICAOĞLU, Proje No: TAGEM-20/AR-GE/02, 2021-2024.
  2. "Kestane Zarı İlavesi ile Üretilen Fonksiyonel Eriştelerde Kurutma Basamağının Optimize Edilmesi",  Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Gökçen YILDIZ, 2021-2023.
  3. "Bursa Bölgesinden Elde Edilen Kestane Balının Antimikrobiyal, Sitotoksik ve Genotoksik Etkilerinin Araştırılması",  Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Aycan Cinar, 2021-2022.
  4. "Enkapsülatör Cihaz Sistemi Tasarımı ve Kapsül Üretim Optimizasyonu", TÜBİTAK  Projesi, Yürütücü: Rasim Alper ORAL, Araştırmacı: Hüseyin DEMİRCAN, Proje No: 221O549, 2021-2023.
  5. "Anadolu adaçayı Salvia fruticosa Mill bitkisinde Denizyosunu uygulamalarının meydana getirdiği metabolik etkilerin belirlenmesi", Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Aycan YİĞİT ÇINAR, 2021-2022.
  6. "Geleneksel Kombuchadan İzole Edilen Maya ve Asetik Asit Bakterilerinden Oluşan Optimal Kombucha Starter Kültür Üretimi", Bilimsel Araştırma Projesi, Danışman: Aycan YİĞİT ÇINAR, 2021-2023.
  7. "Besinleri Tanıyorum, Sağlıklı Besleniyorum", TÜBİTAK Projesi, Araştırmacı: Gökçen YILDIZ, Eğitmen: Hüseyin DEMİRCAN, Fatma Tuba KIRAÇ DEMİREL, Sebahat ÖZDEMİR, Mahmut Ekrem PARLAK, 2021-2022.
  8. "Ultrason Uygulamalarının Portakal-Havuç Suyu Karışımının Kalite Özellikleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması",  Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Gökçen YILDIZ, 2021-2023.
  9. "Ekşi Hamurlardan Izole Edilen Fodmaps Azaltıcı Laktobasil Suşları Kullanılarak Fonksiyonel Ekmek Üretimi", TÜBİTAK Projesi, Yürütücü: Ayşe Neslihan DÜNDAR, 2021-(Devam Ediyor).
  10. "Çörek otu küspesinden protein eldesi ve ekmekte kullanım olanaklarının araştırılması", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Ayşe Neslihan DÜNDAR, 2021-(Devam Ediyor).
  11. "Yağı azaltılmış bisküvi üretiminde Chlorella kullanım olanaklarının araştırılması", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Ayşe Neslihan DÜNDAR, Araştırmacı: Furkan Türker SARICAOĞLU, 2021-2022.
  12. "Buğday Rüşeyminden Ultrason Destekli Üçlü Faz Ayırma Yöntemi ile Yağ, Protein ve Polisakkaritlerin Eşzamanlı Olarak Ekstraksiyonu", TÜBİTAK  Projesi, Araştırmacı: Furkan Türker SARICAOĞLU, 2021-2022.
  13. "Tahinin Faz Ayrımı ve Depolama Stabilitesi Üzerine Farklı Yöntemlerle Modifiye Edilen Susam Posası Proteinlerinin Etkisi", TÜBİTAK  Projesi, Araştırmacı: Furkan Türker SARICAOĞLU, 2021-2023.
  14. "Kesimhane Yan Ürünlerinden Ohmik Isıtma Destekli Ekstraksiyon Sistemi ile Jelatin Üretimi ve Geleneksel Yöntemle Karşılaştırılması", TÜBİTAK  Projesi, Yürütücü: Furkan Türker SARICAOĞLU, Araştırmacı: Adnan Fatih DAĞDELEN, 2021-2023.
  15. "Derin Ötektik Çözeltilerin Polimer Karışım Filmlerde Plastikleştirici Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Adnan Fatih DAĞDELEN, Proje No: 210Y018, 2021-2023.
  16. "Derin Ötektik Çözücülerin Polietilen Esnek Filmlerde Plastikleştirici Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Adnan Fatih DAĞDELEN, Proje No: 210Y020, 2021-2023.
  17. "Geleneksel Mihaliç peynirinin biyoenformatik analizler ile bioaktivite profilinin incelenmesi", Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Seda ALTUNTAŞ, 2021-2023.

2020

  1. "Sucuk baharatı karışımı uçucu yağları ile zenginleştirilen poli laktik asit esaslı nano-liflerin çözelti üflemeli eğirme tekniği ile üretimi",  Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Furkan Türker Sarıcaoğlu, 2020-2021.
  2. "Gıda Kaynaklı Nano-Lif Üretiminde Yeni Bir Teknik: Çözelti Üflemeli Eğirme",  TÜBİTAK  Projesi, Yürütücü: Furkan Türker Sarıcaoğlu, 2020-2021.
  3. "Farklı yöntemlerle zeytin yaprağının kurutulması ve zeytin yaprağı ilavesi ile fonksiyonel kraker üretimi",  TÜBİTAK  Projesi, Danışmanı: Gökçen Yıldız, 2020-2022.
  4. "Poli Laktik Asit (PLA) ve Sığır Jelatini-Vaks Emülsiyonu Esaslı Çift Tabakalı Biyo-Bozunur Ambalaj Malzemelerinin Geliştirilmesi ve Karakterizasyonu",  Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Furkan Türker Sarıcaoğlu,  Proje No:182N30, 2020-2021.
  5. "Artemisia annua L. Bitkisinin COVID-19 Tıbbi Tedavisinde Kullanımı: Artemisinin ve Türevlerinin Ekstraksiyonu, Karakterizasyonu, Sitotoksik ve Genotoksik Özellikleri",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Aycan Cinar, 2020-2021.
  6. "Fındık protein izolatının fonksiyonel özellikleri ve hava/su - su/yağ arayüzeyi davranışı üzerine konsantrasyon, pH ve iyonik yükün etkisinin belirlenmesi",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Furkan Türker Sarıcaoğlu, 2020-2021.

2019

  1. "Kağıt ve Fleksıbıl Plastik Gıda Ambalajlarında Kullanılan Baskı Mürekkeplerinden Geçebilecek Fotobaşlatıcıların Tespiti",  Tarım Orman Bakanlığı, Yürütücü: Semra Çavuş, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, 2019.
  2. "Ultrason ön işleminin kurutulmuş Iğdır kayısının kalite özellikleri üzerine etkisi",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Gökçen Yıldız, 2019-2020.
  3. "Türkiye'de Yaygın Olarak Yetişen Sarımsak Genotiplerinin Antimikrobiyal Etkilerinin Belirlenmesi",  Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Aycan Cinar, 2019.
  4. "Arı sütünün sağlıklı ve kanser akciğer hücre hatları üzerindeki sitotoksik ve genotoksik etkilerinin araştırılması",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Aycan Cinar, 2019.
  5. "Keşkül Üretiminde HACCP Sistemi ve Çevresel İzleme Programının (ÇİP) Uygulanması",  Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Aycan Cinar, 2019-2021.
  6. "Farklı asitlik düzeylerine sahip limonataların depolama sürecinde aroma profilindeki değişimlerin araştırılması",  Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Adnan Fatih Dağdelen, 2019-2020.
  7. "Biyouyumlu Yapay Böbrek Uygulamaları için Malzeme Seçimi ve Uygulamaları", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Ayça Meriç HASANOĞLU, 2019-2022.
  8. "Otomatik koloni tespit ve sayım cihazı", Diğer (Ulusal), Araştırmacı: Seda ALTUNTAŞ, 2022-2023

2018

  1. “Mikroenkapsüle Arı Sütü Üretimi; Kapsüllerin, Taze ve Liyofilize Arı Sütü ile Fizikokimyasal Özellikleri ve Biyolojik Aktiviteleri Yönünden Kıyaslanması ve Depolama Stabilitesinin Belirlenmesi”, TAGEM, Yürütücü:Aycan Cinar, Araştırmacı: Rasim Alper Oral, Ayşe Neslihan Dündar, Adnan Fatih Dağdelen, Gökçe Taner, Hüseyin Demircan, Seda Altuntaş, Proje No: TAGEM-18/ AR-GE/ 25, 2018-2021.
  2. “Mikrodalga, Sıcak Hava ve Mikrodalga-Sıcak Hava Kombinasyonu Kurutma Yöntemlerinin, Beyaz Kiraz Meyvesinin (Starks Gold) Bazı Kalite Parametreleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması”, BTÜ BAP, Yürütücü: Gökçen Yıldız, Araştırmacı: Rasim Alper Oral, Hüseyin Demircan, Proje No:181N02, 2018-2019.
  3. “Siyah Sarımsak Ekstraktının Antimikrobiyal, Antioksidan ve Genotoksik Etkilerinin Belirlenmesi ve Mikroenkapsüle Edilerek Kraker Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması”, BTÜ BAP, Yürütücü:Aycan Cinar, Araştırmacı: Rasim Alper Oral, Ayşe Neslihan Dündar, Gökçe Taner, Hüseyin Demircan, Seda Altuntaş, Proje No:181N06, Araştırmacı, 2018-2020. 
  4. “Nar Kabuğu Ekstraktından Punikalagin Bileşiğinin Saflaştırılması ve Ekstraktın Soğuk Jelleşme Yöntemi ile Mikroenkapsülasyon Olanaklarının Araştırılması”, BTÜ BAP, Yürütücü: Rasim Alper Oral, Araştırmacı: Hüseyin Demircan, Proje No:182N20, 2018-2021.
  5. "Arı Sütü ve İçeriğinde Bulunan 10-HDA Maddesinin Muhtemel Nöroprotektif Etkinliklerinin Sıçan Deneysel İnme Modelinde Araştırılması", TÜBİTAK 1001, Araştırmacı: Aycan Cinar, Gökçe Taner, 2018.
  6. "Farklı Gıda Kaynaklarının Fermentasyonu Sonucu Oluşan Kısa Zincirli Yağ Asitlerinin Araştırılması", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Ayşe Neslihan Dündar, Araştırmacı: Ayşe Binnur Karataş, 2018.
  7. "Naturel Sızma Zeytinyağının Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri ile Raf Ömrü Üzerine Ambalaj Materyalinin Etkisi", TAGEM, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, 2018.
  8. "Bebek ve Küçük Çocuk Gıdalarının Servisinde Kullanılan Plastik Esaslı Bazı Malzemelerden Gıdaya Geçebilecek Kalıntıların Araştırılması", TAGEM, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, 2018.
  9. "Dondurarak Kurutulmus Gilaburudan Meyve Tozu Üretimi ve Bazı Toz Ürün Özelliklerinin Belirlenmesi", TÜBİTAK 1002, Araştırmacı: Gökçen Yıldız, Proje No: 117O504, 2018-2019.
  10. "PET Gıda Ambalajlarından Gıdaya Geçebilecek Kalıntıların Araştırılması", Tarım Orman Bakanlığı, Yürütücü: Esma Korkmaz, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, 2018-2018.
  11. "Beyaz Dut Morus alba L ve Yapraklarından Elde Edilen Protein Ekstraktlarının ve Fraksiyonlarının Biyoaktif Özelliklerinin (ACE-inhibisyon ve Antioksidan Aktiviteleri) Belirlenmesi" İnönü Üniversitesi BAP, Yürütücü: Didem Şahingil, Araştırmacı: Fatma Tuba Pirinç, Proje No: 2018.
  12. “Gıda Ambalajı Olarak Kullanılan PVC Esaslı Filmlerden Geçebilecek Kalıntıların Biyoesaslı Polimer Kaplamalarla Engellenmesi”, BTÜ BAP, Yürütücü: Furkan Türker Sarıcaoğlu, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, Fatma Tuba Pirinç, Proje No:182N20, 2018-2021.

2017

  1. “Bazı duvar materyalleri ve enkapsülasyon tekniklerinin zeytin yaprağı ekstraktının mikroenkapsülasyonu üzerine etkilerinin incelenmesi”, Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Rasim Alper Oral, Araştırmacı: Sinem Kahraman, Proje No:172L26, 2017-2018.
  2. "Yağı Azaltılmış Fonksiyonel Özellikleri Geliştirilmiş Chia İlaveli Kraker Üretimi", Proje No: 171N06, Araştırmacı: Ayşe Neslihan Dündar, 2017-2018.
  3. "Kestaneli Süt Üretimi ve Kestaneli Sütün Özeliiklerinin Araştırılması", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Ayşe Neslihan Dündar, Araştırmacı: İrem Gaye Erdoğan, Proje No: 172L18, 2017-2019.
  4. "Çölyak Hastaları İçin Bisküvi Üretimi", BTÜ BAP, Yürütücü: Ayşe Neslihan Dündar, Araştırmacı: Özen Parlak, Proje No: 172L13, 2017-2019.
  5. "Teneke Kutularda Kullanılan Farklı Ticari Lakların Bazı Özelliklerinin ve Model Gıda Ortamlarındaki Migrasyon Profillerinin Belirlenmesi", TAGEM, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, Proje No:TAGEM/HSGYAD/17/A03/P01/116, 2017.
  6. “Farklı Fenolik Bileşiklerin Enkapsülasyonunda Bazı Gamların Etkilerinin Belirlenmesi”, Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Rasim Alper Oral, Araştırmacı: Hüseyin Demircan, Proje No:172L24, Yürütücü, 2017-2018.
  7. "Buzda Depolanan Deniz Salyangozunun Tazeliğinin Bilgisayarlı Resim Analizi ile Belirlenmesi", Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Nadide SEYHUN, 2017-2019.
  8. "Enkapsüle edilmiş kurkuminin gökkuşağı alabalığının (Oncorhynchus mykiss) raf ömrü ve kalite parametreleri üzerindeki etkileri", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Nadide SEYHUN, 2017-2019.

2016

  1. "Floropolimerler İle Kaplanmış Tavaların Migrasyon Durumlarının Araştırılması", TAGEM, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, Proje No:TAGEM/HSGYAD/16/A05/P01/99, 2016-2018.
  2. “Akdeniz Bölgesinde Yetişen Geyik Elması (Malus trilobata v Eriolobus trilobatus) Ağacından Elde Edilen Meyvelerin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi”, BTÜ BAP, Yürütücü: Rasim Alper Oral, Araştırmacı: Hüseyin Demircan, Proje No:2016-01-018, 2016-2017.
  3. "Süt ve Süt Ürünlerinin Ileri Osmoz Membran Distilasyonu Hibrit Prosesi Ile Konsantrasyonu", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Ayça Meriç HASANOĞLU, 2016-2017.

2015

  1. "Ultrasonik Dağıtma Yöntemiyle Siyah Havuç ve Mahlep Antosiyaninlerinin Mikroenkapsülasyonu ve Karakterizasyonu", TÜBITAK PROJESI, Araştırmacı: Rasim Alper Oral, 2015-2017.
  2. "Mekanik Olarak Ayrılmış Kanatlı Etlerinden (Make) Üretilen Antimikrobiyal Ve Antioksidan Katkılı Yenilebilir Filmlerin Bazı Et Ürünlerinde Kullanımı",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Furkan Türker Sarıcaoğlu, 2015.
  3. "Deniz Hıyarlarının İşlenmesi Sırasında Uygulanan Isıl İşlemin Olumsuz Etkilerinin Azaltılmasında Farklı Haşlama Yöntemlerinin Karşılaştırılması", Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Nadide SEYHUN, 2015-2016.
  4. "Biyobütanolün pervaporasyonla ayrılmasına yönelik polimerik nano dolgulu membranların geliştirilmesi", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Ayça Meriç HASANOĞLU, 2015-2018.
  5. "Süt ve Süt Ürünlerinin Ileri Osmoz Membran Distilasyonu Hibrit Prosesi Ile Konsantrasyonu", TÜBİTAK Projesi, Yürütücü: Ayça Meriç HASANOĞLU, 2015-2017.

2014

  1. “Büyük/Küçükbas Hayvanlar için Fonksiyonel Yem Üretimi", T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Teknogirişim Sermayesi Desteği, Yürütücü: Rasim Alper Oral, 15/04/2014 - 05/11/2015.
  2. "Plastik Ve Silikon Mutfak Gereçlerinden Gıdaya Geçen Kalıntı Seviyelerinin Araştırılması", TAGEM, Yürütücü: Adnan Fatih Dağdelen, Proje No:TAGEM/HSGYAD/14/A05/P01/47, 2014-2015.
  3. "Farklı Kurutma Yöntemlerinin Çeşitli Meyvelerin Kurutma Karakteristikleri Ve Kalite Parametreleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi", Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Gökçen Yıldız, 2014-2017.
  4. "Development of Asymmetric Ionic Liquid Based Membranes for Pervaporation of Biobutanol", Diğer Uluslararası Fon Programları, Araştırmacı: Ayça Meriç HASANOĞLU, 2014-2017.

2012

  1. "Süspansiyon polimerizasyonu tekniği ile kromatografik kolon dolgu materyallerinin hazırlanması ve sentez parametrelerinin kolon performansları üzerine etkilerinin model sistemlerde incelenmesi", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Rasim Alper Oral, , 10/03/2012.
  2. "Akçaabat köftesinin lipit oksidasyonu, renk stabilitesi ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine polen ilavesinin etkisi",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Furkan Türker Sarıcaoğlu, 2012.
  3. "Türk Sofralık Zeytinlerinin Fenolik Bileşenleri Antioksidan Kapasite Yağ Asitleri Bileşimleri ve Mineral Madde Bileşimlerinin Belirlenmesi", Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Gökçen Yıldız, 2012-2015.

2011

  1. "Domates Salçalarında Kullanılan Ambalajların Standartlara Uygunluğunun Belirlenmesi", TAGEM, Teknik Uzman: Adnan Fatih Dağdelen, Proje No:TAGEM/11/AR-GE/11, 2011-2014.
  2. "Türkiye’de Yetişen Bitkisel Çayların Bazı Temel Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi", TAGEM, Yürütücü: Adnan Fatih Dağdelen, Proje No:TAGEM/GY/11/03/01/178, 2011-2014.
  3. "Atık Sulardaki Fenolün Membran Kontaktörlerde Kimyasal Absorpsiyon ile Uzaklaştırılması", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Ayça Meriç HASANOĞLU, 2011-2013.
  4. "Development of new supported ionic liquid membranes and its application in supercritical fluid extraction of organic compounds from aqueous solutions", Diğer Uluslararası Fon Programları, Araştırmacı: Ayça Meriç HASANOĞLU, 2011-2013.

2010

  1. "Gıda İle Temas Eden Madde Ve Malzemelerden Gıdaya Geçebilecek Alüminyum Miktarı Ve Bunun Riskleri ", TAGEM, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, Proje No:TAGEM/GY/11/03/01/180, 2010-2014.
  2. "İğde Eleagnus angustifolia L Meyvesinin Kimyasal ve Besleyici Özellikleri ve Bisküvi Üretiminde Kullanımı", TÜBİTAK Projesi, Araştırmacı: Ayşe Neslihan Dündar, 2010-2012.
  3. "Glutensiz dondurulmuş hamur elde etme olanaklarının araştırılması ve farklı çözdürme ve pişirme yöntemlerinin bu hamurdan elde edilen ekmeklerin kalitelerine etkisinin belirlenmesi", Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Nadide SEYHUN, 2010-2012.
  4. "Supercritical fluid extraction of organic compounds from aqueous solutions using gelled ionic liquid membranes", Diğer Uluslararası Fon Programları, Araştırmacı: Ayça Meriç HASANOĞLU, 2010-2013.

2009

  1. "Akçaabat Köftesinin Üretimi ve Bileşimi",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Furkan Türker Sarıcaoğlu, 2009.
  2. "Phenomonological and Physcochemical Description of Hollow Fiber Membrane Contactor Reactor Operations", Diğer Uluslararası Fon Programları, Araştırmacı: Ayça Meriç HASANOĞLU, 2009-2010.

2008

  1. "Bazı bitkisel Kaynaklı Fenolik Partiküllerin Üretilmesi Bu Partiküllerin Maillard Reaksiyon Ürünleri ve Bazı Kanserojenik Bileşikler Üzerine Etkisinin İncelenmesi", Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Rasim Alper Oral, 2008-2011.
  2. "Karabuğday Fagopyrum esculentum Moench Ununun Geleneksel Türk Ekmeklerinde Kullanılma İmkanları Üzerine Araştırmalar", Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Gökçen Yıldız, 2008-2009.
  3. "Effect of Jasmonates on Cell Cycle Regulation in Breast Cancer Cells.",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Aycan Cinar, 2008-2011.
  4. "İzobutil Asetat ve Butil Propiyonatın Ayrı Ayrı Eldesine Yönelik Esterleşme Reaksiyonlarının Değişik Katalizörler Varlığında Pervaporayon Membran Reaktörde İncelenmesi", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Ayça Meriç HASANOĞLU, 2008-2011.

2006

  1. "Gıdalarda Toksik Bir Bileşik Olan Hidroksimetilfurfuralin (HMF) Biyolojik ve Kimyasal Yöntemle Azaltılma Olanakları", TÜBITAK PROJESI, Araştırmacı: Rasim Alper Oral, 2006-2008.

2005

  1. "Süt Bazlı Gıdalarda Hidroksimetilfurfural (HMF) İçeriğinin Saptanması, Depolama Esnasındaki Değişimi, Azaltılmasına Yönelik Olanakların Araştırılması", Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Rasim Alper Oral, 2005-2007.
  2. "Ekmek Üretiminde Laktik Starter Uygulamasının Proteinlerin Elektroforetik Özellikleri Üzerine Araştırmalar", TÜBİTAK,  Yürütücü: Duygu Göçmen, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, Proje No:TOVAG 105O004, 2005-2005.
  3. "Etanol asetik asit esterleşme ve Etilasetat su hidroliz Reaksiyonlarının Pervaporasyon Membran Reaktörde İncelenmesi", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Ayça Meriç HASANOĞLU, 2005-2008.

2004

  1. "Peynir Altı Suyu Tozunda 5-Hydroxy-2 Methylfurfural İçeriğinin Belirlenmesi ve Farklı Isıl İşlem Parametrelerinin HMFOluşumuna Etkisi",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Rasim Alper ORAL, 2004-2006.

2003

  1. "Ekmek Üretiminde Laktik Starter Uygulamasının Proteinlerin Elektroforetik Özellikleri Üzerine Araştırmalar", Uludağ Üniversitesi BAP,  Yürütücü: Duygu Göçmen, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, Proje No:BAP Z-2003/2, 2003-2005.
  2. "Çok Bileşenli Sıvı Karışımların Pervaporasyonla Ayrılması", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Ayça Meriç HASANOĞLU, 2003-2005.

2002

  1. "Şaraba İşlemeye Uygun Yerli ve Yabancı Bazı Üzüm Çeşitleri ve Şaraplarının Resveratrol ve Fenolik Antioksidan İçeriklerinin Araştırılması", Uludağ Üniversitesi BAP,  Yürütücü: Ozan Gürbüz, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, Proje No:BAP Z-2002/12, 2002-2004.
  2. "Zeytin acılık Maddesi Oleuropeinin Küf gelişimi ve Mikotoksin Üretimi Üzerine Etkilerinin Araştırılması",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Aycan Cinar, 2002-2004.
  3. "Bazı Baharat ve Tıbbi Bitkilerin Mikotoksijenik Küfler üzerine İnhibitör etkilerinin Araştırılması",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Aycan Cinar, 2002-2005.

2001

  1. "Etil Asetat Su Etil Alkol Su ve Etil Asetat Etil Alkol İkili Karışımların Pervaporasyonla Ayrılması", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Ayça Meriç HASANOĞLU, 2001-2003.

2000

  1. "Gıdalarda Küf Gelişimini Önleyen Potasyum sorbat, NaCl ve pH’nın Etkisinin Araştırılması",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Aycan Cinar, 2000-2001.

1998

  1. "Sıvı Karışımların Pervaporasyonla Ayrılması", Kalkınma Bakanlığı Projesi, Araştırmacı: Ayça Meriç HASANOĞLU, 1998-2001.