BTÜ-İMEP sınıf/laboratuvar dersleri dışında, ilgili sektörle ortak projelendirilmiş, birlikte yönetilen ve işyerinde uygulanan bir eğitim modelidir. Bu modelde öğrencilere, okulda öğrendiği temel akademik bilgileri ve kavramları sahada tanıma ve uygulama fırsatı sunulur. Böylece, okulda alınan temel bilgiler saha çalışmalarıyla birlikte yeniden anlamlandırılır. Söz konusu modelin hazırlık süreci seçkin firmaların insan kaynakları birimleri, Ar-Ge birimleri, benzer ortak eğitim modellerini uygulamakta olan üniversiteler ve öğretim üyelerimiz ile istişarede bulunularak titizlikle sürdürülmüştür. Ayrıca, benzer yaklaşımların kullanıldığı yurtdışı üniversitelerdeki işleyiş de dikkate alınarak BTÜ-İMEP modelinin son hali verilmiştir.
BTÜ-İMEP programı ile öğrencilerimize şu niteliklerin kazandırılması hedeflenmektedir:
- Sanayi ile iletişimde erken tecrübe kazanılması
- Mühendisin mezuniyeti sonrası sektöre uyum sürecinin kısaltılması
- Mühendis olarak sektörde uzmanlaşılacak alanın belirlenmesindeki temel öngörülerin kazanılması
- İstihdamda öncelik kazanmak
- Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin kurumsallaştırılmasının sağlanması
Gıda Mühendisliği lisans programı 4 sene sürmektedir. Öğrencilerimiz, 2 dönem yaz stajı ve 1 dönem İşletmede Mesleki Eğitim Programı (İMEP)’e katılmaktadır. Eğitim planı dahilinde, öğrencilerimiz 8. Yarıyılda BTÜ-İMEP programına katılmaktadır. BTÜ-İMEP kapsamında geçirilen dönemde, öğrenciler yerleştikleri kurumlarda aktif bir çalışan gibi görevler almakta ve bir proje çalışmasına dahil olmaktadır. Bu nitelik, BTÜ-İMEP’i geleneksel yaz stajlarından ayırmaktadır.