Ders Çakışması Hakkında (Güncel)

Lisansta ders çakışması yaşayan öğrenciler için BTÜ Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 17/8 maddesi şu şekildedir;


"(8) Öğrenci çakışan derse kayıt olamaz. Ancak öğrenci çakışan dersi, eşdeğer olduğu program tarafından kabul edilmiş bir ders olmak şartı ile öncelikle kayıtlı bulunduğu fakültenin diğer programlarından, ilgili bölüm başkanlığının önerisi ve ilgili yönetim kurulu kararı ile alabilir."


Bu maddeye göre eğer çakışan dersiniz başka bölümden alınabilecek bir ders ise https://ogrenci.btu.edu.tr/tr/sayfa/detay/4766/formlar web adresinde bulunan çakışan ders talep formunun doldurularak ekleri ile danışmanınıza götürülmesi gerekmektedir. Ekler: dersin alınacağı bölümün o ders için ders içerik sayfasının çıktısı, bizim bölüm için ders içerik çıktısı, bizim bölüm için o dersi veren hocadan diğer bölümden alınmasının uygun olduğuna dair alınmış imzalı onay ve ders programınız.


Genel mikrobiyoloji, enstrümental gıda analizleri, teknoloji dersleri gibi bölüm dışından alınması mümkün olmayan dersler için bu durum mümkün olamamaktadır."

13 Şubat 2024