Projeler

Projeler

2021

  1. “Migrasyon Analizlerinin Kalitesinin Kontrolünde Kullanılmak Üzere Referans Malzemelerin Geliştirilmesi”, TAGEM, Yürütücü:Adnan Fatih Dağdelen, Proje No: TAGEM-20/AR-GE/02, 2021-(Devam Ediyor).
  2. "Kestane Zarı İlavesi ile Üretilen Fonksiyonel Eriştelerde Kurutma Basamağının Optimize Edilmesi",  Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Gökçen İzli, 2021-(Devam Ediyor).
  3. "Bursa Bölgesinden Elde Edilen Kestane Balının Antimikrobiyal, Sitotoksik ve Genotoksik Etkilerinin Araştırılması",  Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Aycan Cinar, 2021-(Devam Ediyor).

2020

  1. "Sucuk baharatı karışımı uçucu yağları ile zenginleştirilen poli laktik asit esaslı nano-liflerin çözelti üflemeli eğirme tekniği ile üretimi",  Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Furkan Türker Sarıcaoğlu, 2020-(Devam Ediyor).
  2. "Gıda Kaynaklı Nano-Lif Üretiminde Yeni Bir Teknik: Çözelti Üflemeli Eğirme",  TÜBİTAK  Projesi, Yürütücü: Furkan Türker Sarıcaoğlu, 2020-(Devam Ediyor).
  3. "Farklı yöntemlerle zeytin yaprağının kurutulması ve zeytin yaprağı ilavesi ile fonksiyonel kraker üretimi",  TÜBİTAK  Projesi, Danışmanr: Gökçen İzli, 2020-(Devam Ediyor).
  4. "Poli Laktik Asit (PLA) ve Sığır Jelatini-Vaks Emülsiyonu Esaslı Çift Tabakalı Biyo-Bozunur Ambalaj Malzemelerinin Geliştirilmesi ve Karakterizasyonu",  Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Furkan Türker Sarıcaoğlu,  Proje No:182N30, 2020-(Devam Ediyor).
  5. "Artemisia annua L. Bitkisinin COVID-19 Tıbbi Tedavisinde Kullanımı: Artemisinin ve Türevlerinin Ekstraksiyonu, Karakterizasyonu, Sitotoksik ve Genotoksik Özellikleri.",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Aycan Cinar, 2020-2021.

2019

  1. "Kağıt ve Fleksıbıl Plastik Gıda Ambalajlarında Kullanılan Baskı Mürekkeplerinden Geçebilecek Fotobaşlatıcıların Tespiti",  Tarım Orman Bakanlığı, Yürütücü: Semra Çavuş, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, 2019-(Devam Ediyor).
  2. "Ultrason ön işleminin kurutulmuş Iğdır kayısının kalite özellikleri üzerine etkisi",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Gökçen İzli, 2019-2020.
  3. "Türkiye'de Yaygın Olarak Yetişen Sarımsak Genotiplerinin Antimikrobiyal Etkilerinin Belirlenmesi",  Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Aycan Cinar, 2019.
  4. "Arı sütünün sağlıklı ve kanser akciğer hücre hatları üzerindeki sitotoksik ve genotoksik etkilerinin araştırılması",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Aycan Cinar, 2019.
  5. "Keşkül Üretiminde HACCP Sistemi ve Çevresel İzleme Programının (ÇİP) Uygulanması",  Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Aycan Cinar, 2019-2021.
  6. "Farklı asitlik düzeylerine sahip limonataların depolama sürecinde aroma profilindeki değişimlerin araştırılması",  Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Adnan Fatih Dağdelen, 2019-2020.

2018

  1. “Mikroenkapsüle Arı Sütü Üretimi; Kapsüllerin, Taze ve Liyofilize Arı Sütü ile Fizikokimyasal Özellikleri ve Biyolojik Aktiviteleri Yönünden Kıyaslanması ve Depolama Stabilitesinin Belirlenmesi”, TAGEM, Yürütücü:Aycan Cinar, Araştırmacı: Rasim Alper Oral, Ayşe Neslihan Dündar, Adnan Fatih Dağdelen, Gökçe Taner, Hüseyin Demircan, Seda Altuntaş, Proje No: TAGEM-18/ AR-GE/ 25, 2018-2021.
  2. “Mikrodalga, Sıcak Hava ve Mikrodalga-Sıcak Hava Kombinasyonu Kurutma Yöntemlerinin, Beyaz Kiraz Meyvesinin (Starks Gold) Bazı Kalite Parametreleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması”, BTÜ BAP, Yürütücü: Gökçen İzli, Araştırmacı: Rasim Alper Oral, Hüseyin Demircan, Proje No:181N02, 2018-2019.
  3. “Siyah Sarımsak Ekstraktının Antimikrobiyal, Antioksidan ve Genotoksik Etkilerinin Belirlenmesi ve Mikroenkapsüle Edilerek Kraker Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması”, BTÜ BAP, Yürütücü:Aycan Cinar, Araştırmacı: Rasim Alper Oral, Ayşe Neslihan Dündar, Gökçe Taner, Hüseyin Demircan, Seda Altuntaş, Proje No:181N06, Araştırmacı, 2018-2020. 
  4. “Nar Kabuğu Ekstraktından Punikalagin Bileşiğinin Saflaştırılması ve Ekstraktın Soğuk Jelleşme Yöntemi ile Mikroenkapsülasyon Olanaklarının Araştırılması”, BTÜ BAP, Yürütücü: Rasim Alper Oral, Araştırmacı: Hüseyin Demircan, Proje No:182N20, 2018-2021.
  5. "Arı Sütü ve İçeriğinde Bulunan 10-HDA Maddesinin Muhtemel Nöroprotektif Etkinliklerinin Sıçan Deneysel İnme Modelinde Araştırılması", TÜBİTAK 1001, Araştırmacı: Aycan Cinar, Gökçe Taner, 2018.
  6. "Farklı Gıda Kaynaklarının Fermentasyonu Sonucu Oluşan Kısa Zincirli Yağ Asitlerinin Araştırılması", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Ayşe Neslihan Dündar, Araştırmacı: Ayşe Binnur Karataş, 2018.
  7. "Naturel Sızma Zeytinyağının Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri ile Raf Ömrü Üzerine Ambalaj Materyalinin Etkisi", TAGEM, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, 2018.
  8. "Bebek ve Küçük Çocuk Gıdalarının Servisinde Kullanılan Plastik Esaslı Bazı Malzemelerden Gıdaya Geçebilecek Kalıntıların Araştırılması", TAGEM, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, 2018.
  9. "Dondurarak Kurutulmus Gilaburudan Meyve Tozu Üretimi ve Bazı Toz Ürün Özelliklerinin Belirlenmesi", TÜBİTAK 1002, Araştırmacı: Gökçen İzli, Proje No: 117O504, 2018-2019.
  10. "PET Gıda Ambalajlarından Gıdaya Geçebilecek Kalıntıların Araştırılması", Tarım Orman Bakanlığı, Yürütücü: Esma Korkmaz, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, 2018-2018.
  11. "Beyaz Dut Morus alba L ve Yapraklarından Elde Edilen Protein Ekstraktlarının ve Fraksiyonlarının Biyoaktif Özelliklerinin (ACE-inhibisyon ve Antioksidan Aktiviteleri) Belirlenmesi" İnönü Üniversitesi BAP, Yürütücü: Didem Şahingil, Araştırmacı: Fatma Tuba Pirinç, Proje No: 2018-(Devam Ediyor).
  12. “Gıda Ambalajı Olarak Kullanılan PVC Esaslı Filmlerden Geçebilecek Kalıntıların Biyoesaslı Polimer Kaplamalarla Engellenmesi”, BTÜ BAP, Yürütücü: Furkan Türker Sarıcaoğlu, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, Fatma Tuba Pirinç, Proje No:182N20, 2018-2021.

2017

  1. “Bazı duvar materyalleri ve enkapsülasyon tekniklerinin zeytin yaprağı ekstraktının mikroenkapsülasyonu üzerine etkilerinin incelenmesi”, BTÜ BAP, Yürütücü: Rasim Alper Oral, Araştırmacı: Sinem Kahraman, Proje No:172L26, 2017-2018.
  2. "Yağı Azaltılmış Fonksiyonel Özellikleri Geliştirilmiş Chia İlaveli Kraker Üretimi", Proje No: 171N06, Araştırmacı: Ayşe Neslihan Dündar, 2017-2018.
  3. "Kestaneli Süt Üretimi ve Kestaneli Sütün Özeliiklerinin Araştırılması", BTÜ BAP, Yürütücü: Ayşe Neslihan Dündar, Araştırmacı: İrem Gaye Erdoğan, Proje No: 172L18, 2017-2019.
  4. "Çölyak Hastaları İçin Bisküvi Üretimi", BTÜ BAP, Yürütücü: Ayşe Neslihan Dündar, Araştırmacı: Özen Parlak, Proje No: 172L13, 2017-2019.
  5. "Teneke Kutularda Kullanılan Farklı Ticari Lakların Bazı Özelliklerinin ve Model Gıda Ortamlarındaki Migrasyon Profillerinin Belirlenmesi", TAGEM, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, Proje No:TAGEM/HSGYAD/17/A03/P01/116, 2017.
  6. “Farklı Fenolik Bileşiklerin Enkapsülasyonunda Bazı Gamların Etkilerinin Belirlenmesi”, BTÜ BAP, Yürütücü: Rasim Alper Oral, Araştırmacı: Hüseyin Demircan, Proje No:172L24, Yürütücü, 2017-2018.

2016

  1. "Floropolimerler İle Kaplanmış Tavaların Migrasyon Durumlarının Araştırılması", TAGEM, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, Proje No:TAGEM/HSGYAD/16/A05/P01/99, 2016-2018.
  2. “Akdeniz Bölgesinde Yetişen Geyik Elması (Malus trilobata v Eriolobus trilobatus) Ağacından Elde Edilen Meyvelerin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi”, BTÜ BAP, Yürütücü: Rasim Alper Oral, Araştırmacı: Hüseyin Demircan, Proje No:2016-01-018, 2016-2017.

2015

  1. "Ultrasonik Dağıtma Yöntemiyle Siyah Havuç ve Mahlep Antosiyaninlerinin Mikroenkapsülasyonu ve Karakterizasyonu", TÜBITAK PROJESI, Araştırmacı: Rasim Alper Oral, 2015-2017.
  2. "Mekanik Olarak Ayrılmış Kanatlı Etlerinden (Make) Üretilen Antimikrobiyal Ve Antioksidan Katkılı Yenilebilir Filmlerin Bazı Et Ürünlerinde Kullanımı",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Furkan Türker Sarıcaoğlu, 2015.

2014

  1. “Büyük/Küçükbas Hayvanlar için Fonksiyonel Yem Üretimi", T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Teknogirişim Sermayesi Desteği, Yürütücü: Rasim Alper Oral, 15/04/2014 - 05/11/2015.
  2. "Plastik Ve Silikon Mutfak Gereçlerinden Gıdaya Geçen Kalıntı Seviyelerinin Araştırılması", TAGEM, Yürütücü: Adnan Fatih Dağdelen, Proje No:TAGEM/HSGYAD/14/A05/P01/47, 2014-2015.
  3. "Farklı Kurutma Yöntemlerinin Çeşitli Meyvelerin Kurutma Karakteristikleri Ve Kalite Parametreleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi", Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Gökçen İzli, 2014-2017.

2012

  1. "Süspansiyon polimerizasyonu tekniği ile kromatografik kolon dolgu materyallerinin hazırlanması ve sentez parametrelerinin kolon performansları üzerine etkilerinin model sistemlerde incelenmesi", Bilimsel Araştırma Projesi, Yürütücü: Rasim Alper Oral, , 10/03/2012.
  2. "Akçaabat köftesinin lipit oksidasyonu, renk stabilitesi ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine polen ilavesinin etkisi",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Furkan Türker Sarıcaoğlu, 2012.
  3. "Türk Sofralık Zeytinlerinin Fenolik Bileşenleri Antioksidan Kapasite Yağ Asitleri Bileşimleri ve Mineral Madde Bileşimlerinin Belirlenmesi", Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Gökçen İzli, 2012-2015.

2011

  1. "Domates Salçalarında Kullanılan Ambalajların Standartlara Uygunluğunun Belirlenmesi", TAGEM, Teknik Uzman: Adnan Fatih Dağdelen, Proje No:TAGEM/11/AR-GE/11, 2011-2014.
  2. "Türkiye’de Yetişen Bitkisel Çayların Bazı Temel Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi", TAGEM, Yürütücü: Adnan Fatih Dağdelen, Proje No:TAGEM/GY/11/03/01/178, 2011-2014.

2010

  1. "Gıda İle Temas Eden Madde Ve Malzemelerden Gıdaya Geçebilecek Alüminyum Miktarı Ve Bunun Riskleri ", TAGEM, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, Proje No:TAGEM/GY/11/03/01/180, 2010-2014.
  2. "İğde Eleagnus angustifolia L Meyvesinin Kimyasal ve Besleyici Özellikleri ve Bisküvi Üretiminde Kullanımı", TÜBİTAK Projesi, Araştırmacı: Ayşe Neslihan Dündar, 2010-2012.

2009

  1. "Akçaabat Köftesinin Üretimi ve Bileşimi",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Furkan Türker Sarıcaoğlu, 2009.

2008

  1. "Bazı bitkisel Kaynaklı Fenolik Partiküllerin Üretilmesi Bu Partiküllerin Maillard Reaksiyon Ürünleri ve Bazı Kanserojenik Bileşikler Üzerine Etkisinin İncelenmesi", Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Rasim Alper Oral, 2008-2011.
  2. "Karabuğday Fagopyrum esculentum Moench Ununun Geleneksel Türk Ekmeklerinde Kullanılma İmkanları Üzerine Araştırmalar", Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Gökçen İzli, 2008-2009.
  3. "Effect of Jasmonates on Cell Cycle Regulation in Breast Cancer Cells.",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Aycan Cinar, 2008-2011.

2006

  1. "Gıdalarda Toksik Bir Bileşik Olan Hidroksimetilfurfuralin (HMF) Biyolojik ve Kimyasal Yöntemle Azaltılma Olanakları", TÜBITAK PROJESI, Araştırmacı: Rasim Alper Oral, 2006-2008.

2005

  1. "Süt Bazlı Gıdalarda Hidroksimetilfurfural (HMF) İçeriğinin Saptanması, Depolama Esnasındaki Değişimi, Azaltılmasına Yönelik Olanakların Araştırılması", Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Rasim Alper Oral, 2005-2007.
  2. "Ekmek Üretiminde Laktik Starter Uygulamasının Proteinlerin Elektroforetik Özellikleri Üzerine Araştırmalar", TÜBİTAK,  Yürütücü: Duygu Göçmen, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, Proje No:TOVAG 105O004, 2005-2005.

2003

  1. "Ekmek Üretiminde Laktik Starter Uygulamasının Proteinlerin Elektroforetik Özellikleri Üzerine Araştırmalar", Uludağ Üniversitesi BAP,  Yürütücü: Duygu Göçmen, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, Proje No:BAP Z-2003/2, 2003-2005.

2002

  1. "Şaraba İşlemeye Uygun Yerli ve Yabancı Bazı Üzüm Çeşitleri ve Şaraplarının Resveratrol ve Fenolik Antioksidan İçeriklerinin Araştırılması", Uludağ Üniversitesi BAP,  Yürütücü: Ozan Gürbüz, Araştırmacı: Adnan Fatih Dağdelen, Proje No:BAP Z-2002/12, 2002-2004.
  2. "Zeytin acılık Maddesi Oleuropeinin Küf gelişimi ve Mikotoksin Üretimi Üzerine Etkilerinin Araştırılması",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Aycan Cinar, 2002-2004.
  3. "Bazı Baharat ve Tıbbi Bitkilerin Mikotoksijenik Küfler üzerine İnhibitör etkilerinin Araştırılması",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Aycan Cinar, 2002-2005.

2000

  1. "Gıdalarda Küf Gelişimini Önleyen Potasyum sorbat, NaCl ve pH’nın Etkisinin Araştırılması",  Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı: Aycan Cinar, 2000-2001.