Gıda Mühendisliği Bölümü Bahar Dönemi Açılış Dersi

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Gıda Mühendisliği Bölümü açılış dersi Tioga Foods Ltd. Genel Müdürü, Kaledonya Frozen Food Kurucu Ortağı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkan Yardımcısı ve Dondurulmuş Gıda Sanayii Derneği Başkanı Dr. Murat BAYİZİT'in katılımlarıyla 27 Şubat 2024 saat 10:00'da Mavi salonda (E Blok 4. Kat) gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimizin açılış dersimize katılımlarını bekliyoruz.


Dr. Murat BAYİZİT kimdir?

1972 Bursa doğumludur. 1924’te Selanik’ten göçen evlad-ı fatihan bir ailenin torunlarındandır.

Bursa Erkek Lisesi mezunudur. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde lisans, Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans, Tarım Ekonomisi Bölümünde doktora eğitimini bitirmiştir.

10 yaşından bu yana gıda ticaretinin içerisindedir. 20 yıldır kendi işini yönetmektedir. Kaledonya ismi ile Türkiye’de, Tioga Foods ismi ile Londra’da kurulu şirketleri ile uluslararası dondurulmuş gıda piyasasında önemli bir oyuncudur.

Tarımın bir milli güvenlik meselesi olduğunu düşünen Murat Bayizit, bir sivil toplum gönüllüsüdür. Son 15 yıldır çeşitli STK, Oda ve Birliklerde üst düzey yöneticilik yapmıştır. Halen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı ve Dış Ticaret Konsey Başkanıdır.

Girişimci, İhracatçı kimliği ile 100 ün üzerinde ülkeye seyahat etmiştir. Tarım ile alakalı çok sayıda ulusal ve uluslarası makale ve TV programları vardır.

2 çocuk babasıdır, iyi derecede İngilizce bilmektedir ve Londra’da yaşamaktadır.

19 Şubat 2024